Amed'de ablukayı kıran anneler yürüdü

Amed’de açlık grevi ve ölüm orucundaki tutsakların aileleri engellemelere rağmen oturma eyleminin ardından yürüdü.

Cezaevlerinde süren açlık grevleri ve ölüm oruçlarına dikkat çekmek için 18 gündür Amed Koşuyolu Parkı’nda bir araya gelen tutsak ailelerinin eylemleri devam ediyor. Parkın karşısında bulunan eski Un Fabrikası önünde bugün de toplanan anneler, polis ablukası altında bir saatlik oturma eylemi gerçekleştirdi. Annelerin çevresi TOMA’lar ve polisleri tarafından sarılırken, gazetecilerin görüntü alması engellendi.

Engellemelere rağmen anneler, “Baskılar bizi yıldıramaz”, “Hak hukuk adalet zindanlarla gelecek” sloganlarını atarak, kapalı bir işyerinin kepenklerine vurarak ses çıkardı. Tutsak annelerinin slogan atmaları sırasında polislerin çalışır durumdaki TOMA araçlarından annelerin egzoz gazına maruz bırakması dikkat çekti. 

Tutuklu anneleri 1 saat süren oturma eyleminden sonra yürüyüşe geçti. HDP'li vekiller Saliha Aydeniz, Semra Güzel, Hişyar Özsoy, Remziye Tosun ve Musa Farisioğulları tutukluların anneleri ile birlikte Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma (TUAY-DER) binasına kadar yürüyüş yaptı. Tutuklu anneleri yürüyüş boyunca, “Amed uyuma zindanlara sahip çık”, “Selam selam zindanlara bin selam”, “Leyla Güven onurumuzdur”, “Hak hukuk adalet zindanlardan gelecek”, “Yaşasın zindan direnişi” ve “Yaşasın annelerin direnişi” sloganları attı. 

TUAY-DER binası önünde toplanan tutuklu anneleri burada kısa bir açıklama yaptı. Cezaevinde açlık grevinde olan oğluyla telefonla görüştüğünü ve grevde olan tutukluların sağlık durumunun çok kötü olduğuna dikkat çeken Hazal Yıldırım, “Biz çocuklarımızın ölmesini istemiyoruz. Ölümlerini seyretmeyeceğiz. Bundan dolayı buradayız. Buradan Adalet Bakanlığına sesleniyoruz. Evimize gittiğimiz zaman tecridin kalktığı haberini görmek istiyoruz” dedi. 

Açıklamadan sonra tutuklu anneleri TUAY-DER binasına geçti.