Amed’de Güven ile dayanışma eylemi

HDP’li vekillerinde aralarında bulunduğu bir grup, polisin engellemelerine rağmen 88 gündür açlık grevi eyleminde olan DTK Eşbaşkanı Leyla Güven’in evinin önüne gelerek, dayanışma eylemi yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle 8 Kasım 2018’den bu yana süresiz- dönüşümsüz açlık grevi eylemi yapan Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Leyla Güven’e destekler sürüyor. Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Semra Güzel, Nuran İmir, Hüseyin Kaçmaz, Kemal Peköz ile Diyarbakır Emek ve Demokrasi Platformu üyeleri, 88 gündür eylemde olan Güven’in Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’ndeki evi önünde biaraya geldi. Polis ablukası altında bulunan evin önüne tüm engellemelere rağmen ulaşan grup, balkondan bakan Güven’i selamladı.

TOMA tipi araçlarla grubu çembere alan polis, gözaltı ve saldırı söylemiyle eyleme engel olmaya çalıştı. Buna rağmen Leyla Güven’in evinin önüne ulaşan grup, “Leyla Güven onurumuzdur” sloganı ve alkışlarla desteklerini ifade etti. Zor şartlarda balkona çıkan Leyla Güven de grubu selamladı.

Güven’e destek gösterisi sırasında çevrede bulunanlar da ses çıkarma eylemiyle dayanışmada bulundu.