Amed’de Ranger’in devirdiği araçta bir kişi yaralandı

Amed’in 500 Evler mahallesinde sokak arasından aşırı hız yapan koruma polisi hakimiyetinde olan Ranger tipli araç, içinde 4 kişilik bir ailenin bulunduğu başka bir araca çarparak aracı devirdi. Olayda can kaybı olmazken, bir kişi kafasından yaralandı.

Kürdistan’da polis ve askerle ait otomobil, akrep ve benzeri araçların bilinçli olarak hız yapmalarından kaynaklı birçok kişi yaşamını yitirdi. Şimdiye kadar Lice, Silopi, Cizre, Amed başta olmak üzere Kürdistan’ın birçok yerelinde benzer olaylar yaşandı. Bu politikanın devam etmekte olduğunu iki önce Amed’in 500 Evler mahallesinde yaşanan bir olaydan görüyoruz.

SOKAK ARASINDA AŞIRI HIZ

Amed’de 500 Evler mahallesinde sokak arasında bir koruma polisinin hakimiyetinde olan Ranger tipi otomobil, sokak arasında aşırı hız yapmasından dolayı 4 kişilik bir ailenin içinde bulunduğu başka araca çarparak içindekilerin yaralanmasına neden oldu. Sokağın güvenlik kameralarına da yansıyan görüntülerden olayın nasıl geliştiği net bir biçimde anlaşılıyor.

BİR KİŞİ KAFASINDAN YARALANDI

Daracık sokakta aşırı bir hızla gelen koruma polisinin hakimiyetindeki Ranger tipli araç, kavşağa geldiğinde en azından yavaşlaması gerekirken, aynı hızda devam ederek solundan gelen dört kişilik ailenin içinde bulunduğu otomobile çarparak deviriyor.  Ranger’i kullanan koruma polisinin devrilen aracın içindekilere yardım edeceği yerde telefonuyla uğraştığı da görüntülerde görülüyor. Devrilen otomobilde bulunan 4 kişi şans eseri olaydan sağ kurtuluyorlar. Otomobilde bulunan yaşlı birinin kafasından, diğerlerinin ise çeşitli yerlerinden küçük hasarlarla yaralandıkları bilgisine ulaşıldı.

Yaşanan olay hakkında bilgi veren mahalle sakinleri, olayda yaralanan ailenin aynı mahalleden olmadıklarını, muhtemelen herhangi bir eve misafirliğe geldiklerini söylediler. Yaralananların sağlık durumlarının olay anında kötü olmadığını aktaran mahalle sakinleri, hız yapan Ranger tipli aracın olayda hatalı olduğuna dikkat çektiler.

Yaralıların son durumlarının iyi olduğu öğrenildi.