Amed’de şiddetli çatışmalar: 3 asker öldü

HPG gerillaları Şırnak’ın Şemdinli ilçesine bağlı Haruna tepesi ile Amed’in Lice ve Hani ilçeleri arasındaki kırsal alanda en az 4 asker öldürüldü. Şiddetli çatışmalarda iki gerilla da hayatını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), Şemdinli’de bir dizi suikast eylemi gerçekleştirildiğini bildirirken, Lice-Hani kırsalında gizli askeri birliklerle şiddetli çatışmaların yaşandığını aktardı. Açıklamaya göre Şemdinli’de bir asker, Amed’de üç asker öldürüldü.

HARUNA TEPESİNDE BİR ASKER ÖLDÜRÜDÜ

HPG-BİM’in açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 7 Ağustos günü saat 18.30’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Haruna tepesinde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir dizi suikast eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen eylemlerde 1 asker öldürülmüş, 1 asker de yaralanmıştır.

LİCE-HANİ KIRSALINDA GİZLİ BİRLİKLERE EYLEM: 3 ASKER ÖLDÜ

1 Ağustos günü işgalci TC ordusu Amed’in Lice ile Hani ilçeleri arasında bulunan Şehit Rojhat alanındaki Bekira, Elike, Dirkam, Elnexir ve Serdê mıntıkalarında gizli birliklerin desteğiyle bir operasyon başlatmıştır. 2 Ağustos günü saat 20.30’da alanda bulunan gizli birlikler ile güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. 3 Ağustos günü sabah saatlerine kadar yaşanan çatışmalarda 3 düşman askeri öldürülmüş ve çok sayıda düşman askeri de yaralanmıştır.

İKİ GERİLLA HAYATIN KAYBETTİ

Çatışma boyunca işgalci güçler insansız hava araçları desteği ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Son mermilerine kadar düşman güçlerine karşı kahramanca savaşan Şahin Amed ve Azad Rojhılat yoldaşlarımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan yoldaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”