Anneler: Tecrit hemen kaldırılmalı

Öcalan'a yönelik tecridin sona ermesi için çocukları açlık grevinde olan Türk ve Kürt anneleri, tecridin bir önce kaldırılmasını istedi.

Açlık grevini sürdüren tutsaklardan Engin Ulugana ve Atilla Çoşkun Üzer’in anneleri, çocuklarının tecrit bitmeden eylemlerine son vermeyeceğini vurgulayarak, bu meşru talebin hemen karşılanmasını gerektiğini söyledi.

Van Ercişli olan Atilla Çoşkun Üzer, Türk. Üzer, 115 gündür Patnos T-Tipi Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde bulunuyor. Kürt Engin Ulugana ise 74 gündür İzmir Aliağa 1 Nolu Kapalı Cezaevi’nde açlık grevinde. Ulugan’ın babası Şevket Ulugana da ağır hasta ve Van Yüksek Güvenlik Kapalı Cezaevi’nde tutuluyor.

Engin Ulugana’nın annesi Güneş Ulugana, başta Adalet Bakanlığı olmak üzere Türk hükümetine seslenerek bu haklı ve meşru talebin karşılanmasını istedi. Anne Ulugana, “Kendi evimizde bile rahat değiliz. 74 gündür oğlum açlık grevindedir. Açlık grevinde olan herkes benim çocuğum gibidir. Boğazımızdan hiçbir şey geçmiyor. Bu tecrit artık bir an önce kaldırılsın” dedi.

Erciş’te yaşayan 80 yaşındaki Nadide Çoşkun Üzer ise şunları söyledi: “Çocuklarımız ölmeden bir an önce yetkiler harekete geçmelidir. Biz anne olarak çok üzülüyoruz. Şimdi ne yapacağız bilmiyoruz. Hükümet bu açlık grevlerine bir önce çözüm bulmalıdır.”