Avukatlar, 137'nci kez Tahir Elçi için buluştu

Avukatlar, Tahir Elçi'yi andı ve katillerinin korunmasını kınadı.

Amed Barosu, Sur'da devlet güçlerince katledilen başkanları Tahir Elçi'nin faillerinin bulunması ve soruşturma dosyasının hızlı ve etkili yürütülmesi talebiyle her hafta yaptıkları eylemlerinin 137'ncisini Diyarbakır Adliyesi önünde düzenledi. Avukatların cübbeleriyle katıldıkları eylemde yapan Amed Barosu Başkanı Ahmet Özmen, tüm girişimlerine rağmen dosyanın aydınlatılmadığına ve faillerin ortaya çıkarılmadığına dikkat çekti. 

'DEVLET SÖZÜNÜ TUTMADI'

Özmen, şöyle konuştu: “Tahir Elçi, barışın, kardeşliğin ve adaletin sembolüydü. Her zaman da öyle kalacak. Cumhurbaşkanı’na, İçişleri ve Adalet bakanlıklarına defalarca çağrıda bulunduk. Soruşturma dosyasının çözüleceğinin sözünü veren dönemin Başbakanı, Adalet Bakanı’nın da sözlerini tutmaları yönünde defalarca çağrıda bulunduk . Bir kez daha buradan sesleniyoruz; Tahir Elçi’nin faillerini bulunuz ve sözünü tutunuz."

ELÇİ'NİN SÖZLERİ HATIRLATILDI

Urfa Barosu İnsan Hakları Merkezi Başkanı Merkezi Fırat Ayçiçek ise şunları söyledi: “Silvan’da 'sokağa çıkma yasakları' olduğu bir dönemde Tahir Elçi her zamanki gibi iyimserliğini koruyordu. Orada söylediği bir sözü hatırlatmak istiyorum: ‘Bizler, barolar ve STK’ler olarak elimizden gelen çabayı gösteriyoruz ve yerinde incelemeler yapıyoruz. Bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz. Ama ne yazık ki bu iş böyle giderse hepimizi aşar.' Tahir Elçi, tam da bunu söyledikten sonra katledilmişti. Elçi’nin de dediği gibi bu iş hepimizin altından kalkamayacağı kadar büyüdü. Çatışma ve şiddet toplumun her tarafına yayıldı. Bir an önce Tahir Elçi’nin faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz.”