Başaran: Saldırılara karşı tüm Kürtler birlik olmalı

Kürt halkının kazanımlarına yönelik saldırıların arttığına dikkat çeken HDP vekili Ayşe Acar Başaran, bu saldırılara karşı tüm Kürtlerin birlik olması gerektiğini belirtti.

Türk devletinin Kürt halkına yönelik saldırılarını değerlendiren HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, AKP'nin iktidarda olduğu 16 yıl boyunca savaş, asimilasyon ve yok etme politikalarını esas aldığını belirtti. Türk devleti ve AKP iktidarının yanı sıra dünyanın her yerinden Kürtlerin kazanımlarına yönelik saldırıların devreye konulduğunu vurgulayan Başaran, Kürdistan toprağına yapılan bu saldırılara karşı Kürt halkının birlik olması gerektiğini söyledi.

AKP'nin 2002 yılında Kürt sorununu çözme, demokratik Türkiye ve aydınlık bir ülke iddiasıyla iktidara geldiğini hatırlatan Başaran, AKP'nin 16 yılda Türkiye'yi kaosa sürüklediğini kaydetti. AKP'nin ırkçılığın yeni versiyonu olduğunun altını çizen Başaran devamla şunları belirtti: "AKP hükümeti özellikle son yıllarda gerçek yüzünü iyice ortaya çıkardı. 2014 yılındaki MGK toplantısında, Kürt Özgürlük Hareketi'ne karşı soykırım, katliam ve diz çöktürme kararı alındı. AKP Kürt halkına yönelik savaş politikalarını yeni uluslararası komplo ile devreye soktu. Bu savaş politikalarının en büyük amacı Kürtleri yok etmek."

ORTADOĞU'DA KÜRTLER YENİ BİR MODEL GELİŞTİRİYOR

Sadece Kürdistan'da değil dünyanın her yerinde Kürt halkına yönelik saldırıların devreye girdiğini vurgulayan Başaran, "Saldırılar daha çok Kürt halkının kazanımlarına yöneliktir. Çünkü Kürtler Ortadoğu'da yeni bir model geliştiriyor ve işgalci ülkeler bu modelin önünde engel olmak istiyor. Kürt halkı 50 yıl önce yokluktan var olmayı başardı, şimdi tüm dünyanın gözünde aktör konumuna geldi.

Kürtler işgalcilere karşı ulusal bir mücadele yürütüyor. Efrîn, Kerkük işgali, İdlib, Minbic ve Bab'a yönelik planlar ile İran'ın artan saldırıları Kürt halkına yönelik 100 yıl önceki savaş politikaların yeniden devreye konulduğunu gösteriyor. Bu saldırılarla Kürtleri iradesizleştirmek ve kazanımlarını ortadan kaldırmak istiyorlar" diye konuştu.

TÜRK DEVLETİNİN ASIL AMACI GÜNEY'İN TAMAMINI İŞGAL ETMEK

Güney Kürdistan'a yerleştirilen Türk askerlerine dikkat çeken Başaran, Türk devletinin asıl amacının Güney Kürdistan'ı tamamen işgal etmek olduğunu söyledi. Türk güçlerinin geçtiğimiz aylarda PDK kontrolündeki köylere yerleştiğini kaydeden Başaran konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı: "Türk devleti Kürtlerin iyiliği için Güney'e yerleştiklerini söylüyor ama bu çok komik.

Bu yaşananlar tamamen faşist AKP-MHP'nin Kürt halkına yönelik savaş politikasından kaynaklanıyor. Biz Güney hükümeti ve Türkiye'nin ilişkileri olmasın demiyoruz. Bütün hükümetler ve iktidarlar komşuluk ilişkilerini güçlendirebilir, ama bu politikalar Kürt kazanımlarına karşı olmamalıdır. Kürtlere karşı yürütülen kirli politikalara karşı birliğimizi güçlendirmeli ve saldırılar karşı beraber mücadele etmeliyiz."