Başur'da açlık grevleri: Yağız'ın sağlığı kritik!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı Başur'daki açlık grevleri sürüyor. HDP Üyesi Nasır Yağız'ın sağlığı da kritik eşikte.

HDP Başurê Kurdistan Temsilciliği öncülüğünde 21 Kasım 2018 tarihinde açlık grevi eylemi 61’inci gününde devam ediyor. Bugün eylemi 31’inci grup devraldı.

HDP Üyesi Mızgin Ari, tecridin bir an önce kaldırılması gerektiğini belirterek, “Leyla Güven 74, Nasır Yağız ise 64 gündür açlık grevi eylemlerini sürdürüyor. Sağlık durumları giderek kötüleşiyor. Kürt halkı ve dostları tecride karşı seslerini daha fazla yükseltmelidir” diye konuştu.

Süresiz-dönüşümsüz olarak açlık grevi eylemini 61 gündür sürdüren Nasır Yağız’ın sağlık durumu kritik eşikte. Ciddi sağlık sorunları yaşayan Yağız, tecrit kaldırılana kadar eylemini sürdüreceğini belirtti.

SÜLEYMANİYE'DE 38'İNCİ GÜN

Mezopotamya İşçileri Derneği öncülüğünde başlatılan açlık grevi eylemi 38’inci gününde.

Binarê Qendîl’den bir grup kadın, Süleymaniye’de devam eden açlık grevi eylemini ziyaret etti.

Kadınlar adına konuşan Binar Umer, “Önder Apo üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Önder Apo’nun tecrit edilmesi kadınların da tecrit edilmesidir” mesajını verdi.

Eylemciler adına ise Ehmed Ezedîn, "Kandil’den destek için gelen heyete teşekkür ediyoruz. Bir kez daha tekrar etmek istiyoruz ki, tecrit kaldırılana kadar eylemimiz devam edecek" diye konuştu.