Başur'da açlık grevleri yayılıyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması amacıyla Güney (Başûr) Kürdistan’daki açlık grevi eylemleri yayılıyor.

Rehin tutulan DTK Eşbaşkanı ve HDP Milletvekili Leyla Güven'in ardından, İmralı tecridine karşı eylemler yayılmaya devam ediyor. Hewlêr, Süleymaniye, Maxmur ve Avrupa'nın birçok yerinde açlık grevleri devam ediyor.

'YAĞIZ'IN DURUMU KRİTİK'

Hewlêr’de Nasır Yağız'ın başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevi 45’inci gününde sürüyor. Yağız’ın grevi kritik bir aşamada, sağlık durumu kötüye gidiyor.

Hewlêr’de HDP merkezinde 21 Kasım 2018'de süresiz dönüşümlü açlık grevi başladı. Bu grev 49'uncu gününde ve 10 kişiden oluşan yeni bir grup devraldı. Şimdiye kadar 25 grup açlık grevine katıldı.

MAXMUR'DA AÇLIK GREVİ BAŞLADI

Şehid Rüstem Cudi Kampı'nda 16 Aralık'ta süresiz dönüşümlü açlık grevi başlatıldı. Üçer günlük dönüşümlü açlık grevine ilk katılanlar arasında Poblo Prîto isimli enternasyonalist ile Rojhilat'tan Kawa Sakız da yer aldı. Eylem törenle halka devredildi. Kurum üyeleri, kadınlar ve gençler de açlık grevine katıldı. Bir aya yakındır süren eyleme 8 grup katıldı.

SÜLEMANİYE

Süleymaniye'de de süresiz ve dönüşümlü açlık grevi devam ediyor. Bu grev, 14 Kasım'da 6 kişi ile başladı. Bir süre sonra dörder kişilik gruplarla devam etti. Eyleme dört parça Kürdistan'dan, Tevgera Azadi, kadınlar, PJAK, PYD üyeleri de katıldı. Şimdiye kadar 14 grup eyleme dahil oldu.

ŞENGAL'DE AÇLIK GREVİ BAŞLADI

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kırılması için 6 Ocak'ta Şengal Laleş'te açlık grevi başlatıldı. Eyleme YCÊ ve YJCÊ'den 20 kişi katıldı.

Açlık grevi eylemi 7 gün sürecek. Daha sonra, tecridin kaldırılması için farklı eylemler başlayacak.