Başur halkı işgal saldırılarını protesto etti

Süleymaniye’de Yurtsever Gençlik Hareketi ve Devrimci Genç Kadın Örgütü öncülüğünde Türk devletinin Başurê Kürdistan’a yönelik işgal saldırılarına karşı meşaleli yürüyüş düzenlendi.

Süleymaniye’nin Baxê Giştî Park’ında toplanan gençler, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı duyarlılık oluşturmak için Saholeke Caddesi’nde yurttaşlara bildiriler dağıttı.

Baxê Giştî Parkı’ndan Saholeke Caddesi’ne kadar yürüyen gençler burada bir basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan Yurtsever Gençlik Hareketi üyesi Akam Benzenci, Türk devletinin her yerde Kürt halkını yok etmek, topraklarını işgal etmeye dönük politikalar izlediğini ifade etti.

Berzenci şunları söyledi: ‘’Türk devleti ve terörist Erdoğan özgür dağlara ve Başurê Kürdistan’a saldırıyor. Ama terörist Erdoğan çok iyi bilsin ki Qendil’i ve Başurê Kürdistan’ı işgal edemeyecek. Başurê Kürdistan halkını Türk devletinin işgal saldırılarına karşı ayağa kalkmaya, direnmeye çağırıyoruz. Bradost, Qendil, Sidekan ve diğer özgür alanlar Türk devletinin işgal etmesine izin vermeyeceğiz.”

KANDİL’E GİDİLECEK

Açıklamada 8 Haziran Cuma günü saat 08.00’de Süleymaniye’nin Nali Parkı’ndan yapılacak basın açıklamasının ardından Qandîl’e gidileceği belirtildi.

Öte yandan Türk devletinin işgal saldırılarına karşı eş zamanlı olarak Çemçemal, Seyidsadıq, Sengeser ve Hewlêr’de de meşaleli yürüyüşler yapıldı. Yapılan yürüyüşlerde işgalci Türk devleti protesto edilirken, Başur halkının işgal saldırılarına karşı durmaya çağrıldı.