Son Dakika: Stêrk ve Medya Haber: Baskın korsanvari ve komplodur, susturamayacaklar!

Başurlu sanatçı ve şairler: Kandil için canlı kalkanız!

Başurlu sanatçı ile şairler de Türk devletinin saldırı ve tehditlerine karşı Kandil'i ziyaret ettiler, "Biz de canlı kalkanız" mesajını verdiler.

AKP rejiminin son dönemlerde Kandil'i işgal etmek için yaptığı tehditler, Başûrê Kurdistan halkı ile yurtsever gençliği harekete geçirdi. Yurtsever gençlik hareketi, işgal tehditlerine karşı Kandil'i savunmak için 8 Haziran’da canlı kalkan eylemi başlattı. Kandil'de kurulan canlı kalkan eylemi çadırı, halkın akınına uğruyor. 

'HEPİMİZ KANDİL İÇİN CANLI KALKANIZ!'

Çadırı ziyaret eden Başurlu şair ve sanatçılar da işgale karşı net tutumlarını ortaya koyarken, dört parça Kürdistan’ın sanatçı, şair, yazar ve aydınlarına Kandil'e sahip çıkma çağrısı yaptı. Sanatçılardan Casım Saz, “Hepimizin Kandil için canlı kalkan olduğumuzun bilinmesini isteriz” dedi. 

'BAZILARI KANDİL'İ TÜRKİYE'YE SATMAK İSTİYOR!'

Saz, şunları söyledi: “Başurlu bir sanatçı olarak Türk devletinin Kandil’i işgial etme tehditlerine karşı gençlerin başlattığı canlı kalkan eylemine destek vermek için Kandil'e geldim. Sadece onlar değil, hepimiz Kandil için canlı kalkanız. Türk devletinin saldırıları sadece Kandil’e yönelik değil. Dört parça Kürdistan’ı işgal etme saldırılarıdır. Kobanê, Efrîn ve şimdi de Bradost ile Kandil’e yönelik yaptığı savurduğu tehditler bunu açıkça gösteriyor. Kandil'i işgal edeceğini söylüyorlar ama buna izin vermeyceğiz. Başurlu sanatçı, aydın, yazar, şairlere bir çağrım var; ulusal duyguları olan marş, şiir, hikaye ve türkülerle işgale karşı duralım. İşgale karşı durmak için canlı kalkan olan gençlerin yanında olalım. Kandil sadece gerillanın yeri değil. Sadece gerilla da Kandil'i savunmuyor. Gerilla dört parça Kürdistan'ı savunuyor, onun için savaşıyor. Bazıları Kandil'i Türkiye'ye satmak istiyorlar. Kürdistan’ın düşmanları için öncü oldular. İşgalci Türk ordusunun yolunu açtınız."

'HALKIMIZ VE ÜLKEMİZ ÜZERİNDE BÜYÜK TEHLİKE VAR'

Çadırı ziyaret edenlerden Şair Sardar Kadir de şöyle konuştu: “Yurtsever Kürt gençliğini, işgalciliğe karşı başlattıkları çalışmalarından dolayı kutluyorum. Dört parçadaki şair, yazar ve aydınların bu meşru davaya sahip çıkıp destek vermeleri gerekiyor. Halkımız ve ülkemiz üzerine büyük bir tehlike var. Çünkü AKP ve Türkiye yeni Osmanlıcılık hayalleri ile ülkemize ve halkımıza saldırıyor. Hedefleri de tüm Kürdistan'ı yeniden işgal etmektir. Kandil tüm Kürt ve Kürdistan düşmanlarının kalbine oturmuş bir yerdir. Kandil'i işgal edemezler. Çünkü Kürt gerillası gecesini gündüze katarak halkımız ve ülkemiz için mücadele ediyor. Kandil'in kendi tarihi var. Kandil Bağdat’ın, Şam’ın, Tahran’ın, Ankara’nın kalbini titretiyor. Kandil'in heybetli ve direnişçi bir tarihi var. Bu heybetli ve direnişçi tarihinden dolayı şu ana kadar Kürt ve Kürdistan düşmanları Kandil'e girememişler. Bundan sonra da giremezler.”