Başurlular Kandil'e doğru yürüyor: Kandil direnişin kalesi!

Başûrê Kurdistan halkı ve gençleri, işgale karşı Kandil'e doğru yola çıktı ve yürüyüş yaptı.

Başûrê Kurdistan halkı, Kürdistan Yurtsever Gençlik Hareketi ve Mücadeleci Genç Kadın Örgütü öncülüğünde, Başûrê Kurdistan’ın farklı kentlerinden Kandil'e doğru yola koyuldu. Süleymaniye’nin Dukan ilçesinden bugün saat 11.00’da yola çıkan halk, “Bijî Berxwedana Îmralî’, ‘Bijî Rêber Apo’, ‘Bijî Berxwedana Qendîlê’ ve ‘Bimre xiyanet’ sloganları eşliğinde kitlesel bir yürüyüş eylemi düzenledi.

Kandil'e doğru yola çıkan konvoya Germiyan, Şarezûr ve Dukanlı gençler de katıldı.

'İŞGALİ KABUL ETMEYECEĞİZ'

Dukan’daki yürüyüş eylemi sırasında bir basın açıklaması düzenleyen gençler, Türk devletinin işgaline geçit vermeyeceklerini vurguladı. Dêrsim Germiyanî tarafından yapılan açıklamada, "Türk devleti çok iyi bilmelidir ki biz gençler işgali kabul etmeyeceğiz. Kürdistan işgalcilere mezar olacak" denildi.

Germiyanî, bütün Başûrê Kurdistan halkına işgalciliğe karşı harekete geçmeleri ve Türk devletinin işgal saldırılarına karşı düzenlenen eylemlere katılmaları çağrısında bulundu.

Gençler, yürüyüş eylemi ve basın açıklamasının ardından Ranya’ya doğru yola koyuldu. Konvoyun diğer kentlerden gelen eylemciler ile bir araya gelerek, Kandil'e doğru yola çıkması bekleniyor. 

GENÇLER CANLI KALKAN OLACAK

Gençler, sabah saatlerinde Süleymaniye’de bulunan Nalî Parkı’nda da bir basın açıklaması düzenledi. Eylemci gençlerin bir kısmı, Kandil'de işgale karşı çadır kuracaklarını ve Kandil'e canlı kalkan olacaklarını duyurdu.

Halk ve gençlerin Kandil'e ulaşmasının ardından Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal saldırılarına karşı kitlesel bir basın açıklamasının düzenlenmesi bekleniyor.