Batman’da Türk ordusuna darbe vuran gerillalara kutlama mesajı

Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı, Batman’da 9 Ekim komplosunu kınamak amacıyla 4 Ekim günü eylem gerçekleştiren gerilla birimini kutladı.

HPG resmi sitesinde yer alan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı imzalı açıklama şöyle:

‘’Sahanıza bağlı Gabar güçlerinin Botika ve Çêlık köyleri yolu üzerinde 4 Ekim 2018 tarihinde gerçekleştirdikleri sabotaj eylemi ile ülkemizi işgal eden Türk sömürgeci işgal güçlerine önemli bir darbe vurulmuştur.

Temel dönem taktiklerinden birisi olan sabotaj taktiğini yaratıcı bir biçimde uygulamaya koyma temelinde gerçekleşen bu eylemden dolayı Komutanlığınızı ve komutanlığınız şahsında tüm saha güçlerini kutluyoruz. Özellikle 9 Ekim Komplosu’nu kınamak amacıyla büyük bir özveriyle bu eylemi gerçekleştiren birimdeki yoldaşları ve eylemde emeği geçen tüm komuta ve savaşçıları bu başarılı eylemlerinden dolayı kutluyor, başarılarının devamını diliyor, kendilerini en candan devrimci coşkumuzla selamlıyoruz.

Bugüne kadar yapılan birçok eylemi basından ve kamuoyundan gizleyen, hiçbir biçimde bahsetmeyen Türk devleti, bu eylemin gizlenemez bir tarz ve mekanda gerçekleşmiş olması karşısında şaşırmış ve eylemi basına yansıtmak zorunda kalmıştır. Eylemci güçlerin bu yönüyle de isabetli bir tarzı uyguladıkları anlaşılmaktadır. Ayrıca bu yüzden dolayı da kendilerini kutluyor ve sahanızdaki tüm güçleri sevgi ve saygıyla selamlıyor, üstün başarılar diliyoruz.’’