Belediye gaspçısı halka kanalizasyon suyunu içiriyor

Hakkari Belediyesi gaspçısı, halka içme suyu olarak askeri kanalizasyonu suyunu veriyor. Halka içme suyu olarak verilen kanalizasyon suyu nedeniyle Hakkari’de halkın büyük çoğunluğunda bazı hastalıklar baş göstermeye başladı.

Hakkari belediyesi gaspçısı, daha önce Hakkari’de binlerce yıllık tarihi evleri yıktığı gibi, DBP’li belediye döneminde yapılan tüm hizmetleri de durdu. DBP’li belediyesi Hakkari merkez ve mahallelerde tüm yollar ve caddeler asfaltlamıştı. Hakkari kayyumu göreve gelir gelmez DBP’li belediyenin yaptığı asfaltlama ve parke hizmetleri yıktırdı. Kayyum ile birlikte Hakkari harabeye döndü. BDP’li belediye döneminde Hakkari’de halk temiz içme suyuna kavuşmuş, Hakkari geneline içme suyu getirilmişti. AKP’nim kayyumu, halkın temiz içme suyunu kesti. Halkın içme suyunun kesen kayyum, şimdi de halka askeri kanalizasyonun vermeye başladı.

HAKKARİ HALKINA KANALİZASYON SUYU VERİYOR

Hakkari belediyesi gaspçısı, Hakkari merkeze kilometre uzakta olan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı kanalizasyonun karıştığı dere suyunu halka göz göre göre veriyor. Dağ ve Komando Tugayı’nın yanında geçen Otluca Deresi, askeri kanalizasyon suyu ile kirletiliyor. Doğaya büyük bir tahribat veren askeri tugayı, şimdi de halka zarar vermeye başladı. Gaspçı, Otluca deresi kenarında açtığı kuyularla, Hakkari halkına kanalizasyon suyu veriyor. Kuyu yoluyla dereden çekilen içme suyu, askeri kanalizasyon suyu nedeniyle büyük tehlike yaratıyor. Halka dere suyu verilmesiyle birlikte başta çocuklar ve yaşlılar olmak üzere binlerce insan hastalandı. Kentte ishal, kusma, baş dönmesi, yüksek ateş ve mide ağrısı gibi hastalıklar baş göstermeye başladı. Bu hastalıklar nedeniyle binlerce insan sağlık ocaklarına ve acil servislerine başvurdu. Hakkari’de yeterli sağlık hizmeti olmadığı için halk hastalarının Van’a götürmek zorunda kalıyor.

AKP gaspçısının, kanalizasyon suyunu içme suyu olarak evlere vermesine Hakkarililer tepki gösterdi. İshal ve yüksek ateş nedeniyle çocuklarını hastaneye kaldıran bir kişi, “Hakkari’ye kayyum gelir gelmez, sağlığımız bozulmaya başladı. Yollarımız tozdan geçilmiyor, çöplerimiz toplanmıyor. Şimdi de bize askeri kanalizasyon suyunu veriyor. Tugay, burada kurulduğundan bu yana kanalizasyon suyu Otluca deresine akıyor. Otluca deresi tugay tarafından kirletildiği herkes tarafından biliniyor. Bunun bilinmesine rağmen, halka dere suyu veriliyor. Bize göre bu bilinçli yapılan bir şeydir. Biz kayyumları Hakkari’de istemiyoruz. Devlet ve kayyum elini bizden ve doğamızdan çeksin” diye konuştu.

‘KANALİZASYONU BİLİNÇLİ OLARAK BİZE VERİLİYOR’

Bir başka vatandaş ise şöyle konuştu: “Dağlarımız temiz sularla dolu. Hakkari tarihi boyunca temiz suyuyla bilinir. Bu kadar bol temiz suyunun olduğu bir yerde askeri kanalizasyon suyunun verilmesi kabul edilemez. Şu an hemen herkes hasta. Bunun tek nedeni kayyumun bize verdiği sudur. Derenin hemen yanında içme suyu için kuyular açılır mı? Tüm Hakkari halkı biliyor ki, dere suyu yıllardır, asker tarafından kirletiliyor. Buna rağmen dere suyunun yine de halka verilmesi, bilinçli bir çalışma ürünü olduğunu göstergesidir.”