Belediye gaspçısından doğa katliamı

DBP'li Bitlis Belediyesi’ni gasp eden AKP’li, yol açma bahanesiyle binlerce ağacı keserek doğa katliamı yapıyor.

Tarihi yapıları ve doğasıyla adından bahsettiren Bitlis, Kürtlerin ataları Hurrilerin yurdu ve aynı zamanda "Vadideki Güzel Şehir" adıyla biliniyor. Her tarafı tarih kokan 7 bin yıllık geçmişe sahip Bitlis şehri, dağlarıyla, sularıyla cennetten bir köşe gibi.

Ülkenin en büyük krater gölünün bulunduğu Nemrut, Sipan Dağı, Van Gölü ve Sehi ormanlarıyla bir doğa harikası. Bitlis Kürdistan illeri içerisinde en dağlık ve en çok ormanları olan illerin başında geliyor. Tarihi Bitlis Taş evleri restore edilmediği gibi, sağlam kalan yapılar ise devlet tarafından yıkılarak yok ediliyor. Tarihi yapıların yanı sıra, şehir merkezinde bulunan ormanlar ise, yine devlet tarafından bin bir bahaneyle yok ediliyor.

BİR DÖNEM ASKERLER, ŞİMDİ DE BELEDİYE GASPÇISI

Bitlis’te bulunan Sehi ormanlarının yanı sıra Hizan, Mutki, Tatvan ve Norşin ilçelerinin kırsal kesimleri ve dağları ormanlarla kaplı. El değmemiş ormanları ve doğası, 1990 yılından bu yana devlet tarafından defalarca yakıldı ve yok edildi. Dağları ve ormanlarıyla meşhur olan Bitlis'te bir taraftan asker ormanları yakarken, diğer taraftan ise gasp edilen DBP'li belediyenin gaspçısı şehir merkezinde yol açma bahanesiyle binlerce ağacı kesiyor.

2016 yılından bu yana kayyumun gaspı altında olan Bitlis Belediyesi, halkın değil devletin belediyesi oldu. Özellikle son dönemlerde kayyum mahallelerde ve kırsal kesimlerde yol açma bahanesiyle ormanları yok ediyor. Yüzlerce yıllık ağaçlar ve yeşil alanlar kepçelerle yok edildi. Bitlis’te bilinçli bir politika uygulayan AKP gaspçısı bu yöntemlerle Bitlis’i boşaltmaya çalışıyor.

‘BUNLARIN AMACI HİZMET DEĞİL, DOĞA VE TARİHİ YOK ETMEKTİR’

Bitlis’te bulunan ağaçların yok edilmesine tepki gösteren yurttaşlar, AKP ve gaspçısı hiçbir hizmet istemediklerini belirtti. ANF'ye konuşan ve güvenlik gerekçesiyle ismini açıklamayan bir kişi tepkisini şöyle dile getirdi: "Bitlis halkı olarak ne AKP’den ne de kayyumdan bir şey istemiyoruz. 2 yıldır belediyemizi gasp ettiler.

DBP’li belediyemiz döneminde, belediye binası evimiz gibiydi. Ama bugün belediye sadece devletin hizmetinde. Son dönemlerde sözde yol açma bahanesiyle binlerce ağacı kestiler. Biz zaten bu zihniyeti iyi biliyoruz. Bunların amaçları hizmet değil, doğa ve tarihi yok etmektir. Biz bugüne kadar devletin Bitlis’te iyi bir iş yaptığını görmedik. Biz sadece gasp ettikleri belediyemizi geri istiyoruz."