Beşiri’de hayatını kaybeden bir gerillanın kimliği açıklandı

Batman’ın Beşiri ilçesinde Kasım ayı başında yaşanan çatışmada hayatını kaybeden bir gerillanın kimlik bilgileri açıklandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), “1 Kasım 2018 tarihinde Batman’ın Beşiri ilçesinde bir görev için hareket halinde olan bir grup arkadaşımız düşman güçleriyle karşılaşmış ve burada bir çatışma yaşanmıştır” dedi.

HPG-BİM, “Ölü ve yaralı asker sayısının tespit edilemediği bu çatışmada son mermisine kadar kahramanca savaşan İbrahim arkadaşımız şehadete ulaşmıştır” diye ekledi.

Hayatını kaybeden gerillanın Amed doğumlu, İbrahim Sarı kod adlı Botan Kayaalp olduğu bilgisi verildi.

                   

Kod Adı: İbrahim Sarı
Adı Soyadı: Botan Kayaalp
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Şadiye - Fahrettin
Şehadet Tarihi ve Yeri: 1 Kasım 2018 / Batman

 

 

Gerillanın mücadele hayatına ilişkin de bilgi veren HPG-BİM, şunları ifade etti: “Yurtsever ve bedel ödemiş bir ailenin çocuğu olarak dünyaya gelen İbrahim yoldaş, küçük yaşta Kürdistan gerçekliğinin farkına varmış ve bütün yaşamını şehitlere layık olmak üzerine kurmuştur. Yaşı ilerledikçe düşmana olan kini ve öfkesi de büyüyen İbrahim yoldaş, 2012 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Birçok savaş alanında başarılı pratiklere imza atan İbrahim yoldaş, fedai geleneğin bir takipçisi olarak, şehitlerin intikamını almak için yönünü verdiği Beşiri’de sonsuzluğa yol almıştır. Her daim yüreğindeki Önderlik aşkı ile en zorlu görevlerin üzerine kararlıca yürüyen İbrahim yoldaşın bizlere bıraktığı mücadele bayrağını zafere taşımak, biz geride kalan yoldaşlarının yegane görevidir. Yurtsever Kayaalp ailesi şahsında tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyor, şehitlerimizin anılarını yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.”