Bilgen ve Alaca'dan Kars halkına: İradenize sahip çıkın

HDP Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, Kars halkına iradelerine sahip çıkma çağrısında bulundu.

HDP'li Kars Belediyesi eşbaşkanları Ayhan Bilgen ve Şevin Alaca, MHP'nin seçimlerin iptal edilmesine ilişkin başvurusu üzerine HDP Kars İl Örgütü binasında basın toplantısı düzenledi. 

'HALKIN İRADESİNİ GASP ETMEYE ÇALIŞIYORLAR'

Alaca, Kars halkının iradesinin gasp edilmeye çalışıldığını söyledi.

"Bizler Kars halkını iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diyen Alaca, Kars’ta seçime giren diğer partilerin de sorumluluğunu yerine getirmesini istedi. Bu durumda başka bir parti olsaydı kendilerinin yapılan haksızlığın karşısında dururacaklarını ifade eden Alaca,  "Kars’ta seçimlerin iptal edilmesine yönelik başvuru sadece HDP seçmenini değil bütün Kars halkını rahatsız etmektedir. Seçim gayet sakin ve sıkıntısız geçti, sandık başkanları görev başındaydı güvenlikle ilgili bir şikayet gelmedi. MHP’nin bu gerekçelerle itiraz etmesi aklımıza başka şeyler getiriyor” dedi. 

YSK'YE 'ÇİFTE STANDART' TEPKİSİ

YSK'nin çifte standart uyguladığını söyleyen Alaca, "Partimiz, birçok yerde hayali seçmen olduğunu tespit  etmiş  ve gerekli itirazlar yapmıştı. Ancak bu itirazlarımız YSK tarafından reddedilmişti" dedi.

"Muş ve Malazgirt örnekleri çok açık bir şekilde karşımızda duruyor. Kars’ta ve Iğdır’da tekrar sayım yapılmasına rağmen seçimlerin iptal edilmesine yönelik itiraz kabul ediliyor" diyen Alaca, "Bizler Kars halkını iradesine sahip çıkmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

BİLGEN: BELEDİYE MALLARINI SATMAYA ÇALIŞIYORLAR!

MHP adına itirazda bulunan avukatların Kars Belediyesi’ne ait binaların icra işlerini yürüttüğünü ifade eden Ayhan Bilgen ise, “Bu itirazlara dair delil üreten gerekçe üreten kimi avukatlar Kars’taki bazı belediye binalarının satışı ile ilgili haciz işlemlerini yürüten avukatlar. Bu bir tesadüf mü? Kars’ta hiç avukat kalmamış, aynı kişiler bir taraftan sandıklara seçime itiraz ediyorlar, diğer taraftan da belediye binalarının satışı ile ilgili işleri takip ediyorlar” ifadelerini kullandı.

Bilgen, "Amaç belediye mallarını satmak" diyerek, "Bu şehirdeki belediyeye ait bütün binalar hacizli ve her an satılabilir" dedi.

Bilgen, "Biz seçimden önce çağrıda bulunduk partilere. Dedik ki, 'Belediyedeki yolsuzluklarla ilgili komisyon kuralım. Madem Belediye Başkanı bağımsızdır, hiçbir partiden değildir, O zaman komisyon kuralım birlikte inceleyelim' dedik. Hiçbirinden cevap çıkmadı" diye kaydetti.

HALKA ÇAĞRI

"Şimdiye kadar Kars’ta hiç kimsenin görmediği insanlar belediye personeli kıyafetiyle dolaşıyorlar" ifadesini kullanan Bilgen, "Bütün Kars halkına çağrıda bulunuyoruz. Kendi şehrinize, oyunuza, iradenize, demokrasiye sahip çıkın" diye kaydetti.