Bir Türkiye klasiği: Polis her yerde tutukluyu arıyor

Van'da geçen yıl yapılan operasyonlarda tutuklanan ve hala cezaevinde bulunan HDP Çaldıran ilçe eşbaşkanı Derya Gönül polis tarafından her yerde aranıyor.

Van'a bağlı Çaldıran ilçesinde HDP ilçe eşbaşkanlığı yapan Derya Gönül'ün tutuklanmasının ardından yaşananlar Türk adalet sisteminde yaşanan hukuksuzlukları bir kez daha gözler önüne serdi. Geçen yıl Kasım ayında evlerine yapılan baskının ardından çıkarıldığı mahkemede tutuklanan ve Van T Tipi Cezaevi'ne konulan Gönül'ün Çaldıran'da bulunan evine 2 hafta önce tekrar baskın yapan polisler, Gönül hakkında yakalama kararı olduğunu söyleyerek evde arama yaptı.

'DEVLETİN DERYA'YI TUTUKLADIĞINI İSPATLAYAMIYORUZ'

Ailenin 'Derya cezaevinde, gidip bakabilirsiniz' şeklindeki uyarılarına aldırış etmeyen polisler, 'Bize gelen talimat böyle, biz verilen talimatı yerine getirmek zorundayız' diyerek evde arama yaptı. Yapılan aramanın sonucunda Gönül'ü evde bulamayan polisler aileye, "Kendisine ulaşırsanız hakkında yakalama kararı olduğunu iletirsiniz. Gelsin teslim olsun' uyarısında bulundu.

Olaya ilişkin bilgi veren Gönül'ün yakınları, kendilerine bu konuda baskı yapıldığını söyledi. Gönül'ün cezaevinde olduğuna dair savcılığa bildirimde bulunduklarını belirten yakınları, "Devlet Derya'yı tutuklamış ama biz tutuklu olduğunu ispatlayamıyoruz. Savcılığa bildirdik. Umarım artık bu konuda bundan sonra herhangi bir baskı yapılmaz" dedi.