‘Botan halkı 24 Haziran’da AKP’ye tarihi bir tokat atmalı’

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Nedim Seven, 24 Haziran’ın AKP-MHP faşizminin yenilgisini getireceğini belirtti.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Nedim Seven, 24 Haziran seçimlerine ilişkin ANF’ye konuştu. Seven, 24 Haziran seçimlerinin demokrasi ve siyasal mücadele açısından önemli bir aşamayı ifade ettiğini belirtti.

Seven, söz konusu sürecin 5 Nisan 2015’ten bu yana Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan üzerinde uygulamaya konulan ağırlaştırılmış tecritle başladığına dikkat çekerek, ‘’Önder Apo üzerindeki tecritle birlikte AKP-MHP faşist hükûmeti Kürdistan halkının ve öncülerinin katledilmesi kararını aldılar. Ve bu süreç 3 yıldır devam ediyor’’ dedi.

Seven, 7 Haziran 2015 seçimlerinde Kürdistan halkının güçlü bir mücadeleyle Türk devletinin inkar, imha ve ret politikasının temellerinden sarstığını, Türkiye’de inkar edilen tüm kimlik ve inançların 7 Haziran’da sisteme büyük bir darbe vurduğunu belirtti.

Seven, devamında, bu sonuçtan sonra AKP rejiminin siyasi bir darbeyle 1 Kasım seçimini gerçekleştirdiğini ve o günden bu yana faşist iktidarın zor ve baskı yöntemleriyle Kürdistan ve Türkiye halklarına kendini dayatmaya çalıştığını belirtti.

Seven, bu soykırımcı siyaset nedeniyle on binlerce halk temsilcisinin yakalandığını, milletvekili, belediye başkanlarının tutuklandığını ve birçoğunun da yaşamını korumak için göç etmek zorunda kaldığını belirtti.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Seven, devamında şunları belirtti: ‘’Söz konusu soykırımcı siyasetle 24 Temmuz 2015’te 400 savaş uçağıyla Medya Savunma Alanları’na yönelik geniş kapsamlı bir saldırı gerçekleştirildi. 2015-2016’da, Kürdistan şehirleri Cizre, Sûr, Nisaybin, Gever, Şırnak, İdil ve diğer yerlerdeki özyönetim direnişiyle soykırımcı siyasete karşı güçlü bir duruş sergilenmiş ve bu direnişle soykırımcı siyaset yenilgi aşamasına gelmiştir. Efrin savaşı, Güney Kürdistan’a yönelik operasyon, Güney Kürdistan’ın işgali ve Rojava’ya yönelik işgal operasyonları ve Kuzey Kürdistan’ın tüm eyaletlerine yönelik saldırılar, AKP-MHP’nin ortaklığıyla gerçekleşen soykırımcı, inkarcı ve imhacı politikanın sonucuydu.’’

Seven, mevcut durumun AKP-MHP rejimi için bir varlık yokluk durumu olduğunu belirterek, ‘’Bu sebeple bu ittifaka ‘Cumhur İttifakı’ denilmiştir. Cumhur İttifakı dağılıp, parçalanıp yok oluyor. Bu ittifakın amacı Tayyip Erdoğan iktidarını, sultasını ayakta tutmaktır’’ dedi.

Seven, 24 Haziran seçimlerinin Erdoğan iktidarının ve cumhur ittifakının yenilgisinin başlangıcını oluşturacağını belirterek, devamında şunları dedi: ‘’Tüm yurtsever, sosyalist, demokratik güçlerin tek ses halinde mücadele etmesi gerekir. Eğer demokrasinin değerlerine sahip çıkmak istiyorsak, eğer Kürdistan ve Türkiye halklarının ortak yaşamını gerçekleştirmek istiyorsak, 24 Haziran seçimlerinde tüm Kürdistan halkının tek ses ve tek reng biçiminde Halkların Demokratik Partisi (HDP) için sandığa gitmesi gerekiyor. Oylarıyla belediyelerini de yine kazanırlar. Oylarıyla demokratik özyönetimlerini yine canlandırmış olurlar. Oylarıyla Kürdistan devrim tarihinde Tayyip-Bahçeli faşizminin sonunu getirecekler. Her kesin kendisini sorumlu görmesi gerekiyor.’’

Seven, ‘’özellikle Botan halkının; Siirt, Şırnak ve ilçelerinin, Colemêrg, Şemzînan, Gever ve Çelê’nin, tüm köyleriyle birlikte, Tayyip Erdoğan diktatörlüğüne en büyük tarihsel demokrasi, özgürlük tokadını vurması gerekiyor, O’nu Kürdistan ve Türkiye’de bitirmeleri gerekiyor’’ dedi.

PKK Yürütme Komitesi Üyesi Nedim Seven, herkese sandıklara gitme çağrısı yaparak, oy kullanma işleminin başlangıcından sonuna kadar sandıklara sahip çıkılması gerektiğini belirtip, şu çağrıyı yaptı: ‘’Kürdistan halkı, ve özellikle Botan halkı, 40 yıl boyunca demokratik ve özgürlük hareketinin öncülüğünü yaptığı gibi, 24 Haziran seçimlerinde de öncülüğünü yaparak rolünü oynaması gerekir. Bu inançla AKP yüzde yüz gidecektir. HDP’nin barajı geçme sorunu kalmamıştır. Kürdistan ve Türkiye halkları bu inançla sandığa gitmeli. Başarı demokrasinin, özgürlüğün ve sosyalizmin olacaktır.’’