Buldan: AKP'ye 23 Haziran'da da ders vereceğiz

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, tecridin ülkeyi karanlığa sürüklediğine dikkat çekerek, zafer getiren direnişi selamladı. Buldan, HDP'nin AKP'ye 23 Haziran'da da ders vereceğini belirtti. 

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, Kars ve Iğdır’ın ardından Hakkari’ye geçerek bayram ziyaretinde bulundu. Buldan ve partililer, Özgürlük Meydanı’nda davul zurna ile karşılandı. Ardından Buldan ve beraberindekiler, çarşı merkezinden HDP il binasına kadar davul zurna eşliğinde yürüdü. 

'BU BAYRAM DAHA ANLAMLI'

İl binasında konuşan Buldan, şunları söyledi: "Acının, ölümlerin olduğu yerde elbette bayram kutlanmaz. Hep yüreğimiz buruk bir şekilde bayram kutladık. Bu bayram diğer bayramlarda yaşadığımız o burukluğun, acının biraz daha gölgede kaldığı, geleceğe dair beklentilerin yüksek olduğu bir bayramdı. Bundan önce bayramları hep tecridin olduğu dönemlerde karşıladık. Bu bayram sizin seçtiğiniz bir milletvekilinin başlatmış olduğu ve 200 gün süren açlık grevleri sayesinde tecridin kısmen kırılmış, kaldırılmış olduğu bir bayrama denk gelmesi anlamlıdır. Sizin seçtiğiniz Hakkari milletvekili Leyla Güven büyük bir direnişin altına imza attı. Buradan ona selamlarımı ve sevgilerimi gönderiyorum."

'TECRİTLE ÜLKENİN NE HALE GELDİĞİNİ GÖRDÜK'

Leyla Güven’in en kısa sürede Hakkari’ye geleceğini belirten Buldan, şöyle devam etti:
“Şu anda Leyla Güven ve onunla birlikte cezaevlerinde olan binlerce arkadaşımız, aynı sevinci ve mutluluğu yaşıyorlar. Bu coşkunun, moralin Leyla’nın başlattığı ve cezaevleri ve dışarıda binlerce insanın desteğiyle yaptı. Açlık grevleri neticesinde aile ve avukatlarla İmralı’da görüşmeler kısmen başlatılmıştır. Tecrit sadece İmralı’da değil, sadece Sayın Öcalan üzerinde değil, tüm Türkiye’de insanları izole eden bir anlayış biçimidir. Tecrit ile bu ülkenin ne hale geldiğini hepimiz gördük. Tıkanan demokrasi kanallarıyla birlikte başkanlarımızın yerine atanan kayyumlar, tutuklamalar, barışı, demokrasiyi dillendirenler ve özgürlüğü talep edenler, maalesef cezaevindeler. Açlık grevi süreçlerinde bizlere birçok şeyi başaracağımızın sinyalleri de verildi. Demek ki istersek, büyük bir cesaret gösterirsek her şeyin üstesinden gelebiliriz."

'HÜKÜMETE DERS VERDİK'

Hakkari’ye atanan kayyumun trilyonlarca borç bıraktığına işaret eden Buldan, şöyle konuştu: “Böyle bir anlayışı Hakkari halkı kabul etmediğini 31 Mart seçimlerinde ortaya koymuştur. Hakkari halkı 31 Mart’ta verdiğimiz sözün arkasında durdu. Ne demiştik kayyumları göndereceğiz, batıda da kaybettireceğiz. Öyle de oldu. AKP’ye batıda kaybettireceğiz dedik ve onu da başardık. Özellikle Türkiye’yi yönetenlere bu strateji ders vermiştir. Sen Kürtleri yok sayarsan, sen onları inkâr edersen, belediye başkanlarını milletvekillerini tutuklar rehin alırsan, belediyelere kayyum atarsan Kürtler ve demokrasi güçleri sana ders verir."

'23 HAZİRAN'DA DA DERS VERECEĞİZ'

Buldan, konuşmasının sonunda İstanbul seçimlerine değinerek, şunları dile getirdi:
"Şırnak Belediyesini, Şemdinli’yi, Çukurca’yı, Uludere’yi gasp eden anlayışa ders vermek için 23 Haziran’ı iple çekiyoruz. İstanbul’da 31 Mart’taki tavrımızı 23 Haziran’da bir kez daha hayata geçireceğiz. Demokrasi güçlerinin adayını desteklemek için 23 Haziran’a kadar çalışacağız. Yemeden, içmeden, uyumadan çalışacağız ki AKP’ye ders verelim. Bunda sizlere de büyük görev düşüyor. İstanbul’da Şemdinlili, Hakkari, Yüksekovalılar var, ulaşabildiğiniz herkese ulaşın 23 Haziran tarihinde herkesin sandığa gitmesini ve demokrasi güçlerine oy vermesini söyleyin. Türkiye’nin demokratikleşmesi, tıkanan demokrasi kanallarının açılması için 23 Haziran bizler için önemlidir. Hep birlikte kazanacağımıza yürekten inanıyorum.”
Buldan ve beraberindekiler, Hakkari Belediye Eşbaşkanı Cihan Karaman’a da tebrik ziyaretinde bulundu.