Cizre, Silopi ve İdil’de Öcalan’ın doğum günü kutlandı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın 70’inci yaş günü Şırnak’ın Cizre, İdil ve Silopi ilçelerinde kutlandı.

Öcalan’ın 70’inci doğum günü olan 4 Nisan vesilesiyle Şırnak’ın Cizre, Silopi ve İdil ilçelerinde kutlamalar yapıldı.

Cizre’de, HDP İlçe Örgütü binası bahçesinde yapılan kutlamada, sarı, kırmızı ve yeşil renklerden oluşan ve üzerinde “Rojbûna te pîroz be” yazısının olduğu pasta kesildi.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir ve Barış Anneleri tarafından pastanın kesilmesi ardında kısa bir konuşma yapan İmir, 70 yaşını dolduran Öcalan’ın 20 yıldır İmralı Cezaevi’nde halkların özgürlüğü için mücadele ettiğini vurguladı.

İmir, “Sayın Öcalan üzerindeki tecritle Kürt halkının ve Ortadoğu’nun geleceği karartılmak isteniyor” diye ekledi.

Öcalan’ın fikirlerinin halklara ışık olduğunu ifade eden İmir, “Bu doğum gününü, öncelikle karanlığa ve zulme karşı direnen arkadaşlarımıza armağan ediyoruz. Sayın Öcalan hoş geldin. Doğum günün kutlu olsun” şeklinde konuştu.

HDP Silopi İlçe Örgütü binasında yapılan kutlamada da Öcalan’ın yaş günü vesilesiyle pasta kesildi. Barış Anneleri, pastayı kestikten sonra açlık grevindeki tutsakların durumuna dikkat çekerek, Öcalan üzerindeki tecridin bir an önce kaldırılmasını istedi.

HDP İdil İlçe Örgütü binasında da Öcalan’ın doğum günü kutlandı. Barış Anneleri ve çok sayıda kişinin katıldığı etkinlikte pasta kesildi. Kutlamada, 4 Nisan’ın barışa vesile olması dileği ifade edilirken, “Bijî berxwedana zindanan" sloganı atıldı.