DAİŞ üyesi: Türk istihbaratı her şeyi biliyor

Baxoz'da esir alınan DAİŞ'li Taciki, Suriye'ye nasıl geçtiği yönündeki soruya “Türk istihbaratı bunların hepsini biliyor” yanıtını veriyor. DAİŞ ile Türkiye arasındaki ticarete değinen çete üyesi, “Türkiye ile sınırımız varken her şey çok güzeldi” diyor.

DAİŞ'le mücadele ediyorum bahanesiyle Kuzey Suriye'yi işgal eden Türk devletinin bölge üzerinde özellikle DAİŞ eliyle kurmak istediği planlar Demokratik Suriye Güçleri (QSD) tarafından Baxoz'da esir alınan DAİŞ'lilerin itiraflarıyla iyice gün yüzüne çıkmaya başlıyor. QSD tarafından esir alınan DAİŞ çeteleri, Türkiye üzerinden nasıl Suriye'ye geçtiklerini, Türk istihbaratının kendilerine olan desteğini ve Türkiye ile olan ticaretlerini itiraf etmeye başladı.

Dêrazor'un Baxoz kasabasında dün esir alınan Tacikistanlı DAİŞ üyesi Ebu İsmail Taciki, Suriye'ye nasıl geçtiniz şeklindeki sorumuza düzgün bir Türkçe ile “Türk istihbaratı bunların hepsini biliyor” diyerek yanıtlıyor. Bunun üzerine ismini sorduğumuz DAİŞ'li, “Devlet'te (DAİŞ'in kullandığı isim) olan ismim mi, gerçek ismim mi” diye soruyor.

TÜRK İSTİHBARATI HER ŞEYİ BİLİYOR

DAİŞ'teki ismi Ebu İsmail Taciki, gerçek ismi ise İbrahim Fethulah olan çete üyesi, bir yıl İstanbul'da yaşadıktan sonra 4 yıl önce Suriye'ye geçtiğini belirtiyor. İlk önce Antep'e geldiğini ve buradan da Cerablus'a geçtiğini belirten DAİŞ üyesi, kim getirdi sizi buraya sorusuna şu yanıtı veriyor: Türk istihbaratı bunların hepsini biliyor. Biz sınırı geçerken jandarmalar yüzünü başka yöne çeviriyordu. Sınırı normal bir şekilde, sırtımızda çantalarımızla geçtik. Jandarmalar da orada bakıyordu.

TÜRK DEVLETİ NASIL BİLMEZ

Antep'te geçiş için yol beklerken, istihbarat tarafından sorguya çekildiğini belirten DAİŞ üyesi, hemen sonrasında serbest bırakıldığını ve Türkiye'nin her şeyden haberdar olduğunu belirtiyor. Ebu İsmail Taciki isimli DAİŞ'li, “Türkiye bir devlettir. Mesela ben Antep'teyken, bir gün istihbaratlarının bir aracı geldi, bana ne beklediğimi sordu. Ben de birini beklediğimi söyledim. Onlar nasıl bizi bilmezler” diyor.

DAİŞ üyesi, siz sınır geçerken askerlerin size o kadar kolaylık tanınması, seni hiç şüpheye düşürmedi mi sorusuna da, “Şimdi şüpheleniyorum, tabi. Ama o zaman yaşım küçüktü, anlamıyordum” diye yanıt veriyor. 

'BÜTÜN HER ŞEY TÜRK MALIYDI'

Türkiye ile DAİŞ arasındaki ilişkiyi sorduğumuz çete üyesi, sözü DAİŞ'in elindeki bölgelerle yapılan ticarete getiriyor ve şunları söylüyor: “Beni buraya çağıran adamların konuşmalarına bakarsak aralarında hiçbir ilişki yoktu. Ama bence vardı. Türkiye şimdi diyor ki ben Devlet'e karşı savaşıyorum. Tamam canım, sen savaşıyorsun da Devlet topraklarına gelen yemekler, malzemeler ve her şey nereden geliyor Türk malıydı hepsi. Bu mallar Afganistan'ın değil, Amerika'nın değil. Hepsi Türk malıydı, Türkiye'den geliyordu.”

TÜRKİYE İLE SINIRIMIZ VARKEN HER ŞEY ÇOK GÜZELDİ

DAİŞ'in Türkiye sınırlarına hakim olduğu zamanlardan her şey çok güzeldi diye söz eden DAİŞ üyesi Ebu İsmail Taciki, sınır boyunca çok rahat bir şekilde ticaret yapabildiklerini belirterek, “Bizim Türkiye ile sınırımız varken, çok iyiydi her şey. Telefon, internet hepsi Türkiye'den yükleniyordu. El Rai var ya, sınırdaki yer. Orası çok iyi çalışıyordu. Her şey güzeldi” ifadelerinde bulunuyor.