Derik’te tecride karşı açlık grevi başladı

Derik’te 145 kişi, tecride karşı ve Leyla Güven'e destek için açlık grevine başladı.

DTK Eşbaşkanı, HDP Milletvekili Leyla Güven, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecride karşı açlık grevinin 34'üncü gününü geride bırakırken, Rojava halkı da eylemleriyle direnişine destek oluyor.

Kongreya Star ve PYD öncülüğünde Qamişlo, Çelaxa ve Girkê Legê’de düzenlenen destek eylemleri, bugün Derik ve ilçelerinde başlatılan açlık grevleriyle sürdü.

Derik Şehit Aileleri Meclisi binası önünde açılan eylem çadırı, Öcalan, Leyla Güven ile özgürlük şehitlerinin posterleri ve bayraklarla donatıldı.

Açlık grevine Arap, Kürt ve  Süryani katılımcılarla birlikte 100’ü kadın 145 kişi grev önlüklerini giyerek katıldı.

'ZİNDANLAR BOŞALANA KADAR...'

Kongreya Star Genel Koordinasyonu Üyesi Hediye Şemo, “Kongreya Star olarak Halklar Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi, Türk devletinin siyasilere yönelik uygulamalarını şiddetle kınıyoruz” dedi.

Öcalan ve siyasi tutsaklar zindanlardan çıkana kadar mücadelelerine devam edeceklerini belirten Şemo, Leyla Güven’in ve direnişinin arkasında olduklarını vurguladı.

Derik Şehit Aileleri Meclisi, Kürt Dil Dayanışması, Derik Halk Belediyesi ve Dicle Kültür Sanat Merkezi adına da konuşmalar yapıldı. 

'SESİMİZİ DÜNYAYA DUYURALIM'

Eylemek katılan Keldani Seyda Hena İbrahim, "Halklar Önderi’ne tecrit zulümdür, Leyla Güven’in tutsaklığı da kadın haklarının ihlalidir. Bu sebeple, mücadelemizi yükselteceğimizin ve sesimizi dünya kamuoyuna ulaştıracağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Katılımcılardan Derik Kent Meclisi Eşbaşkanı Dîlber Elî de Leyla Güven’in direnişine destek olduklarını belirtti.

Eylemde yer alan Arap Ehmed Cefal ise "Halklar Önderi Öcalan üzerindeki tecride karşı buradayız. Türk devletinin Kürt halkına dönük kirli uygulamalarını kınıyoruz" diye konuştu.

Derik’teki açlık grevi iki gün sürecek.