Dersim’de hayatını kaybeden iki gerillanın kimlikleri açıklandı

HPG, 18 Mayıs günü Dersim’de hayatının kaybeden iki gerillanın kimliklerini açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) açıklamasına göre, Mazlum Duraklı ve Suat Roj isimli gerillalar, Türk ordusunun hava saldırısında hayatını kaybetti.

Açıklama şöyle:

18 Mayıs günü Dersim Ovacık'a bağlı Geliyê Sol ve Tilek köyleri arasında göreve giden bir grup arkadaşımız, işgalci TC güçleri karşılaşmış ve kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Çatışma ardından işgalci güçler alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Düzenlenen yoğun hava saldırısı sonucu iki arkadaşımız şahadete ulaşmıştır.

Şahadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgiler şöyledir:

Kod Adı: Mazlum Duraklı
Adı Soyadı: Mustafa Temur
Doğum Yeri: Halep
Anne - Baba Adı: Şiraz - Zekeriya
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2018 / Dersim

Kod Adı: Suat Roj
Adı Soyadı: Suat Akkaya
Doğum Yeri: Amed
Anne - Baba Adı: Emine - Mehmet
Şehadet Tarihi ve Yeri: 18 Mayıs 2018 / Dersim

Mazlum Duraklı arkadaşımız, Halep’te dünyaya gelmiş ve Rojava devriminin başladığı yıllarda Kürt halkına yönelik gelişen saldırılara karşı sessiz kalmayarak özgürlük mücadelesine katılmıştır. Yurtsever bir ortamda büyüyen Mazlum arkadaşımız, yaşadığı ulusal bilinç ile gerilla saflarına geldiği andan itibaren, Kürt halkının özgürlüğü için çalışmıştır. Önder Apo’nun düşüncelerini yaşayarak, gerillacılık yapmış ve işgalci düşmana karşı halkımızı savunmak için Dersim’e yol almıştır. Dersim’de kaldığı süre içerisinde de düşmanın asimilasyon ve soykırım saldırılarına karşı en aktif savaşan arkadaşlarımızdan biri olmuştur. Şehit düştüğü ana kadar da Kürdistan’ın ve Önder Apo’nun özgürlüğüne kendini adayan kahraman yoldaşlarımızdan biri olarak mücadele tarihimizde yerini almıştır. 

Suat Roj arkadaşımız, Amed’in  Piran (Dicle) ilçesinde dünyaya gelmiştir. Yurtsever bir gelenek içerisinde büyümüş ve binlerce Kürt genci gibi halkımıza dayatılan teslimiyet politikalarını kabul etmeyerek, Kürdistan dağlarının yolunu tutmuştur. Derin yurtsever duygulara sahip, samimi ve sade katılımı ile arkadaşları arasında her zaman sevilen ve örnek alınan biri olmuştur. Gerillacılıkta kendisini yetkinleştirme çabası içerisinde olan Suat arkadaşımız, savaş ortamında da fedaice katılım gösteren arkadaşlarımızdan biri olmuştur.

Şehit düşen arkadaşlarımızın kaybından dolayı başta değerli şehit ailelerimiz olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başı sağ olsun diyor ve şehitlerimizin ideali olan özgür Kürdistan’ı kurma sözümüzü bir kere daha yineliyoruz.''