Dicle halkı: Ya kazanacağız, ya ağır süreç bizi bekleyecek

Amed’in Dicle ilçesinde yaşayan halk, "Cumhur İttifakı'nı kesinlikle mahkûm edeceğiz. Bu, Kürdün varlık ve yokluk seçimi. Kürtler bu seçimlerde ya kazanacaklar ya da çok ağır bir sürecin içerisine girecekler” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) seçim çalışmalarına il il, ilçe ilçe devam ediyor. Çalışmaların yürütüldüğü her yerde seçmenler HDP’yi sahipleniyor. HDP'liler, her güne onlarca program sığdırarak, halkla buluşuyor.

Amed’in Dicle ilçesinde yaşayan halk, HDP’nin 24 Haziran’da, 7 Haziran 2015 seçimlerini de geride bırakacak bir başarıya imza atacağını belirtiyorlar.

Dicleliler, neden HDP’ye ve cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’a oy vereceklerini açıkladılar.

‘UMUTLUYUZ VE HDP’YE İNANIYORUZ’

Bundan önceki seçimlere oranla bu seçimin daha coşkulu geçtiğini belirten Behram Atlı, şunları kaydetti: “Halkta mevcut iktidara karşı gelişen tepkisellik, HDP çatısı altında birlikteliğe dönüşüyor. AKP-MHP iktidarına alternatif olarak da bugün baktığımızda HDP gayet bariz bir şekilde görülüyor. Dolayısıyla halk tarafından büyük bir sahiplenme var. Daha coşkulu geçiyor. Halkımız, mevcut iktidarın son 16 yıllık politikalarını baz alarak onları bu seçimde bertaraf edeceğine inanıyor. Umutluyuz ve HDP’ye inanıyoruz. Politikalarına da güveniyoruz."

‘DEMİRTAŞ’IN YERİNE DE ÇALIŞACAĞIZ’

Edirne Cezaevinde rehin tutulan HDP’nin cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ın durumu hakkında da konuşan Atlı, “Selahattin Demirtaş da lider vasfıyla birçok kesime hitap edebilecek karaktere sahip bir siyasetçi. Kürdistan kentlerinden tutalım da Türkiye kentlerine kadar her kesim tarafından sempati toplaması nedeniyle, iktidar bu durumu ortadan kaldırmak için onu esir alarak, halkla olan bağını koparmaya çalışıyor. Faşizan ve şoven politikalarını bu temelde sürdürüyorlar. Bunlar bizler açısından kabul edilebilecek şeyler değil. Gönül isterdi ki Demirtaş da diğer rakipleri gibi çalışmalarını dışarıda yürütsün ama iktidarın yaklaşımları bu yönde olunca biz de onun adına çalışmaya daha fazla sarılacağız. Onun yerine de çalışmalarımızı sürdüreceğiz ve onu oradan çıkaracağız” dedi.

‘AKP KAZANDIKÇA ÖLDÜRECEK!'

Barış Annesi Kerime Aydınalp ise, iyilik ve barış için bu seçimlerde HDP’den taraf oy kullanacaklarını ifade ederek, şunları vurguladı: “İnsanlarımızın ölmesini, annelerin ağlamasını, çocukların yetim kalmasını istemiyoruz. Bunlar için elimizden ne geliyorsa yapacağız. Eğer AKP bir daha kazanırsa bizi daha fazla öldürecektir. Tüm elimizdekilere göz dikecektir. Artık ne şerefimiz ne de insanlığımız kalır. AKP’nin artık hiçbir yaptığına tahammül edemez oldu insanlarımız. Evinde küçük bir şey konuştuğunda bile hemen gözaltına alınıyorsun. Benim kızımı yatalak bir çocuğu olmasına rağmen zindana attılar. Komşularımız o çocuğa bakıyorlar. Bu örnek bile yeterdir AKP’nin yaptıklarına. Kızımın hiçbir suçu yoktu. Barış istiyordu."

‘CUMHUR İTTİFAKI'NI MAHKÛM EDECEĞİZ’

Amaçlarının seçimlerde Dicle’de HDP’yi yüzde 90’ların üstüne çıkarmak olduğunu söyleyen Hasan Akgündüz de, şu ifadeleri kullandı: “İnşallah HDP yüzde 15’lerin üstüne çıkacak. Milletvekili sayımız da en az 90 veya 100’ün üzerinde olacak. Bunlar tabii halkımızın başarılarıyla olacak. Tek adamlık ve diktatörlüğe karşı ‘Artık yeter’ diyoruz. Cumhur ittifakını kesinlikle mahkûm edeceğiz. İkinci tura da Selahattin Demirtaş’ı taşıyacağız. Halkımızın hepsi bunu içtenlikle istiyor. 25 Haziran’da bizler Demirtaş’ı ikinci tura çıkardıktan sonra tüm herkesin cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyoruz.”

'KELLEMİZ DE GİTSE SANDIKLARI KORUYACAĞIZ!'

“Halkımızın sandıklarda çok dikkatli olması gerekecek” diyen Akgündüz, konuşmasını şöyle tamamladı: “Sandık güvenliği konusunda çok kararlıyız. Biz kellemiz de gitse sandıklarımızı bırakmayacağız. Canımızı nasıl taşıyorsak, seçim kuruluna kadar oy torbalarımızı da öyle taşıyacağız. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Çünkü her seçimde mutlaka hile hurdaya başvuruyorlar. Bu seçim Kürdün varlık ve yokluk seçimidir. Kürtler bu seçimlerde ya kazanacaklar ya da çok ağır bir sürecin içerisine girecekler.”