'Direnişimiz tecridi kıracaktır'

Tecridin sona ermesi için açlık grevinde olan tutsak Metin Serhat, ailesi ile yaptığı görüşmede, "Tüm yaklaşımlara rağmen başarımız yükselecektir" mesajını verdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin sona ermesi talebiyle 16 Aralık 2018 tarihinden itibaren açlık grevi eyleminde olan PKK ve PAJK’lı tutsaklar 152 gündür direnişlerini sürdürüyor. Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde olan ve 16 Aralık 2018 tarihinden bu yana açlık grevi eyleminde olan Metin Serhat, ailesi ile yaptığı haftalık telefon görüşmesi sırasında bir mesaj yolladı. Mesajında Anneler Günü’ne dikkat çeken Serhat, tutsak annelerinin cezaevleri önünde sergiledikleri direnişleriyle bugünü karşıladıklarını belirtti.

Serhat, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Annelere daima borçluyuz. Ellerinden öpüyor ve anneler günlerini kutluyorum. Tüm saldırılara rağmen annelerimiz sesimiz oldu. Direnişimize ses verdiler. Başarı inancımızı büyüttüler. Gençlere sesleniyoruz annelerin direnişine sahip çıksınlar. Anneler etrafında kenetlesinler. Bizi merak ediyorsanız bizim moralimiz çok iyidir. Biliyorsunuz 6 aydır eşsiz bir direnişteyiz. Direnişin olduğu yerde coşku ve moral vardır. Direnişsiz yaşam olmaz. Kişi direniş ile güzelleşir. Ölümsüzlerin de dediği gibi berxwedan jiyane yaşamın anlamı direniştir."

AVUKAT GÖRÜŞÜ 8 YILDAN SONRA ATILAN BİR ADIM

Tarihi bir direnişin içinde olduklarını hatırlatan tutsak Serhat, "Başarının umudunu taşıyoruz. Elimizden ne gelirse yapacağız. Sözümüzdür, amacımızdır Özgür insanla bir araya geleceğiz. Evet fiziken ve bedenen halsiz olabiliriz, kilo vermiş olabiliriz. Fakat enerjimiz ve kararlılığımız sonsuzdur. Son noktaya kadar da direneceğiz. Kendimize güveniyoruz başaracağız. Çok zor koşullarda direniyoruz. Tüm yaklaşımlara rağmen başarımız yükselecektir. Özgürlük varoluş gerekçesidir. Artık yemeği yiyeceği unutmuşuz. Hiç aklımıza gelmiyor. Çünkü direnişin içindeyiz" dedi.

Kürt Halk Önderi Öcalan ile avukatlarının 2 Mayıs’ta gerçekleştirdikleri görüşmeye de değinen Serhat, şunları söyledi: "8 yıldan sonra bu bir adımdı. Fakat tamamıyla kırılmadı. Direnişimiz sonucu bir adım atıldı. Taleplerimiz daha yerine getirilmedi. Taleplerimiz yerine getirilmediği sürece geri adım atmayacağız. Herkes görsün ve şahit olsun hiçbir güç özgür iradenin önünde duramaz. Direnişimiz tecridi kıracaktır. Bu süreçte çok ağır bedeller de verildi."