DTK: Şengal'de AKP-DAİŞ iş birliğini gördük!

Türk ordusunun Şengal'de dönük saldırısını kınayan DTK, "Erdoğan ve AKP-MHP iktidarının DAİŞ ile nasıl bir iş birliği içerisinde olduğunu bir kez daha görmüş olduk" dedi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Türk devletinin Şengal'e dönük katliamcı saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

"Erdoğan ve iktidarı, dünyanın gözü önünde hiçbir evrensel hukuk kuralını ve insanlık değerlerini tanımadan Kürtlerin üzerine bombalar yağdırmakta ve insanlarımızı katletmektedir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TÜM KÜRDİSTAN HALKLARINA YAPILMIŞTIR'

"TSK'ye ait savaş uçakları 15 Ağustos 2018 tarihinde saat 16.00'da Êzidîlerin kutsal yerlerinden Şengal'e yönelik saldırı gerçekleştirerek, yeni bir katliam gerçekleştirdi. Koço katliamının yıl dönümünde gerçekleştirilen bu saldırıda yaşamını yitirenleri saygıyla anıyor, ailelerine ve Kürt halkına baş sağlığı diliyoruz. Saldırıda yaralananlara acil şifalar diliyoruz. 

Bilindiği gibi, 3 Ağustos 2014 tarihinde Şengal’e saldıran DAİŞ çeteleri Koço köyündeki Êzidî halkımızı kırımdan geçirerek onlarca insanımızı acımasızca katletmişlerdi. Erdoğan ve AKP-MHP iktidarı dün de, bu katliamın yıl dönümünde Êzidî halkımızın araçlarını havadan bombalayarak yeni bir katliama imza atmışlardır. Bu katliamın sadece Êzidî halkımıza karşı yapılmadığını, tüm Kürdistan halklarına ve insanlığa karşı yapılan bir katliam olduğunu özellikle belirtmek istiyoruz. Bu katliamla Erdoğan ve AKP-MHP iktidarının DAİŞ ile nasıl bir iş birliği içerisinde olduğunu bir kez daha görmüş olduk."

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

DTK, saldırıyı düzenleyen ve saldırıda sorumluluğu olanları şiddetle kınayarak, Kürdistan halkları ile devrimci ve sosyalist kesimleri, Êzidîlerle dayanışmaya ve mücadeleyi büyütmeye çağırdı.