DTK: AKP, Ramazan Bayramını savaşla karşılıyor!

Ramazan Bayramı mesajı yayımlayan DTK, Türk ordusunun işgalci saldırılarına tepki göstererek, ulusal birlik çağrısında bulundu.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Ramazan Bayramı vesilesiyle bugün yazılı mesaj yayımladı.
"Mübarek Ramazan ayı, toplumsal hayatımızda kardeşlik, dayanışma, karşılıklı sevgi, saygı, birlik ve beraberlik duygularının ve de insani özelliklerimizin en fazla öne çıktığı, çıkarılması gereken bir ay olması sebebiyle inançsal olduğu kadar, toplumsal hayatımıza da yön veren bir niteliğe sahiptir" diye başlayan mesajda, şu ifadelere yer verildi:

'AKP, RAMAZAN AYINDA KAN AKITIYOR'

"Ancak ne yazık ve hazindir ki, egemenlerin zulüm politikaları nedeniyle Kürt halkı başta olmak üzere Ortadoğu halkları, bu mübarek Ramazan ayını da tam bir savaş cehenneminde kan, gözyaşı, ölüm, göç ve açlıkla iç içe yaşamak zorunda bırakılmıştır.
Geçmiş süreçlerdeki sınır ötesi askeri harekâtların yarattığı siyasal ve toplumsal sonuçlardan ders çıkarmayan Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve AKP-MHP faşist iktidarı, Ramazan ayının kutsiyetini de göz ardı ederek PKK gerillalarını gerekçe yaparak Güney Kürdistan topraklarına kapsamlı bir askeri operasyon gerçekleştirmiştir.
Bu tür askeri operasyonlar geçmişte de onlarca kez yapılmış, tümü de büyük bir başarısızlıkla sonuçlanmış, Kürt sorununun demokratik çözümünü daha fazla zorlaştıran siyasal ve toplumsal sorunlara sebep olmuşlardır.
Bugün bazı seçim ve kısa vadeli siyasal hesaplarla, tekrar sınır ötesi askeri harekâtlara başvurmak, tarihten ve yaşananlardan ders çıkarmamak, halklarımızın demokratik ve birlikte yaşamına düpedüz kastetmektir.
Bu nedenle Güney Kürdistan’ın egemen topraklarına yapılan bu askeri operasyonu kınıyor ve protesto ediyoruz."

'ULUSAL BİRLİKLE KARŞI ÇIKALIM'

DTK, mesajında şu çağrılarda da bulundu:
"Tüm halkımız başta olmak üzere, Güney Kürdistan hükümetini, parlamentosunu, siyasal partilerini, aydınlarını ve topyekûn halkını  bu askeri operasyona karşı ulusal birlik ve dayanışma ruhuyla  karşı çıkmaya, Güney Kürdistan  topraklarının egemenlik haklarına sahip çıkmaya çağırıyoruz.
Aynı şekilde, uluslar arası toplumu ve Türkiye’nin bütün demokratik kişi ve kurumlarını da, bu tür askeri operasyonlarla Kürt sorunu başta olmak üzere Türkiye’nin demokratikleşme sorunlarının çözülemeyeceği, faşizmi daha da kurumlaştıracağı gerçeğinden yola çıkarak sınır ötesi askeri operasyonlara karşı çıkmaya çağırıyoruz.
Bu çağrılarımızın yerini bulması dilek ve temennisi ile halkımızın ve bütün İslam âleminin Ramazan Bayramını en içten duygu ve düşüncelerimizle kutluyoruz."