Efrîn'de sabotaj eylemleri: 7 çete öldürüldü

YPG/YPJ savaşçılarının Efrîn’de işgalci Türk ordusuna bağlı çetelere yönelik düzenlediği sabotaj eylemlerinde 7 çete elemanı öldürüldü.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Efrîn Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında savaşçıların Efrîn merkeze bağlı Gobelê  ve Şêrawa İlçesi’ne bağlı Basûtê Köyü’nde işgalci Türk ordusu güdümündeki çete gruplarına yönelik 3 eylem gerçekleştirdi.

YPG eylemlerin ayrıntılarına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

26 Kasım günü bir timimiz, Efrîn merkez ile Şêrawa İlçesine bağlı Basûtê Köyü yolu üzerinde Firqet el-Hemze çete grubuna ait askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirmiştir. Gerçekleşen eylem sonucunda araç tümden imha edilirken araçta bulunan 4 çete öldürülmüş, 2 çete de ağır yaralanmıştır.

Aynı gün, bir timimiz Efrîn merkeze bağlı Gobelê Köyü’nde Cebhet el-Şamiyê çete grubuna ait askeri bir aracı hedef almıştır. Gerçekleşen eylemde 1 çete öldürülmüştür.

24 Kasım tarihli açıklamamızda güçlerimizin Şêrawa ilçesine bağlı Birc Heyder Köyü'nde Feylaq el-Şam çete grubuna ait askeri bir araca yönelik sabotaj eylemi gerçekleştirdiğini, bu eylemde 2 çetenin ağır yaralandığını kamuoyuna duyurmuştuk. Alınan son bilgilere göre her 2 çete de öldürülmüştür.”