Efrîn’de savaş suçluları YPG-YPJ’nin hedefinde!

Efrîn’de işgalcilere karşı son bir hafta içerisinde YPG ve YPJ savaşçıları tarafından sekiz eylem düzenlendi. Eylemlerde çok sayıda işgalcinin öldürüldüğü bildirildi.

YPG ve YPJ savaşçıları Efrîn’de 20 Ocak’tan bu yana işgal saldırılarında bulunan ve sivillere karşı sistematik bir şekilde savaş suçları işleyen Türk işgal güçlerine karşı eylemlerini arttırdı.

YPG savaşçıları özellikle Türk devletine bağlı çeteleri hedef aldı. Sivilleri kaçıran, taciz ve insanlık dışı uygulamalarda bulunan çeteler tespit edilerek vuruldu Sekiz kapsamlı eylemde çok sayıda çete mensubunun etkisiz hale getirildiği bildirildi.

13 Haziran akşamı Şêrawa İlçesi’ne bağlı Kîmarê ve Beradê köyleri arası yolda Firqet Hemze çetelerine ait bir araç hedef alındı. Bu eylemde araç imha edildi, 3 çete mensubu öldürüldü. İsimleri şöyle: Mustafa El Abdullah, Mihemed Xalid El Mahmud (Cebel Zawiye), Ehmed Ebu Cerrah. Bu çete mensuplarının, Efrîn’de işkence, alıkoyma, yağmalama ve ev yakma gibi suçlar işledikleri tespit edilmişti.

14 Haziran Efrin merkezine bağlı Xalta Köyü’nde, YPG-YPJ savaşçıları işgalci Türk ordusu ve çetelerinden oluşan bir birliği takibe aldı ve hedefledi. Askeri bir araç imha oldu, biri asker olmak üzere 12 işgalci öldürüldü. Eylemin ardından YPG-YPG savaşçılarına müdahale etmek isteyen çetelere ait zırhlı bir araç daha imha edildi. Araçtakiler öldü, sayısı belirlenemedi.

Demokratik Suriye Güçleri’ne (QSD) göre işgal saldırılarının başladığı 20 Ocak’tan bu yana 2 bin 479 asker ve çete mensubu öldürüldü.