Eruh’ta hayatını kaybeden 2 gerillanın kimlikleri açıklandı-YENİLENDİ

HPG Basın İrtibat Merkezi, Mahir Malatya ve Rêzan Goyi isimli gerillaların 11 Ekim günü Siirt’in Eruh ilçesinde ‘şehit düştüklerini’ açıkladı.

HPG Basın İrtibat Merkezi açıklamasında, Eruh’ta hayatını kaybeden iki gerillanın kimlikleri ve mücadele yaşamlarına ilişkin bilgiler yer aldı.

HPG sitesinde yer alan açıklama şöyle:

''11 Ekim günü saat 17.30’da Siirt’in Eruh ilçesine bağlı Çırav alanında bir görev için hareket halinde olan 2 arkadaşımız, arazide gizlenmiş olan düşmanın bir birliğiyle karşı karşıya gelmiştir. Burada düşman askerleri ile çatışmaya giren yoldaşlarımız, düşman birliklerine ağır darbeler vurmuştur. Yaşanan bu çatışmanın sonucunda düşman kayıpları netleştirilemezken, düşman güçlerine karşı son mermilerine kadar kahramanca savaşan Mahir ve Rêzan arkadaşlarımız şehadete ulaşmıştır.

Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri şöyledir:

Kod Adı: Mahir Malatya
Adı Soyadı: Selçuk Köse
Doğum Yeri: Malatya
Anne - Baba Adı: Meryem - Süleyman
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ekim 2018 / Siirt

Kod Adı: Rêzan Goyi
Adı Soyadı: Serbest Paksoy
Doğum Yeri: Şırnak
Anne - Baba Adı: Şefika - Ömer
Şehadet Tarihi ve Yeri: 11 Ekim 2018 / Siirt

MAHİR MALATYA

1981 yılında Malatya’nın Yazıhan ilçesinde doğan Mahir yoldaş, yurtsever bir ortamda şekillenmiş ve 2005 yılında gerilla saflarına katılmıştır. Önder Apo’nun felsefesi temelinde elde ettiği devrimci birikim ve sosyalist kişilik ışığında, Kürdistan Özgürlük Hareketi’nin yılmaz bir militanı olarak mücadele yürüten Mahir yoldaş, kısa zamanda örgütsel olarak da kendisini yetkinleştirerek, Kürdistan Özgürlük Hareketi içerisinde çok çeşitli devrimci çalışmalar içerisinde yer almıştır. Sade kişiliği, mütevazı duruşu, emekçi özellikleri temelinde tüm arkadaş yapısı tarafından aranan bir yoldaş olan Mahir yoldaş, her daim içerisinde taşıdığı radikal gençlik ateşiyle mücadeleye daha sıkı sarılmıştır. Bu bağlamda, gelişen savaş süreci içerisinde düşmandan hesap sormak amacıyla Botan dağlarının yolunu tutan Mahir yoldaş, Egîdlerin diyarı Gabar’da komuta düzeyinde yer almış ve sorumluluk üstlenmiştir.

REZAN GOYİ

1988 yılında Şırnak’ın Qileban ilçesinde dünyaya gelen Rêzan arkadaşımız, genç yaşta düşmanın gerçekliğini tanımış ve 2008 yılında yönünü Kürdistan dağlarına dönmüştür. 2009 yılında Zagroslar’da bir görev esnasında faşist TC sistemine esir düşen Rêzan yoldaş, esaret koşullarından kurtulur kurtulmaz bir kez daha gerilla saflarındaki yerini almıştır. Dürüst, çalışkan, fedakar kişiliği ve askeri duruşu ile kısa zamanda kendini yetkinleştiren Rêzan yoldaş bu sefer yönünü doğduğu topraklara, Botan’a dönmüş ve gerilla mücadelesini Egîdlerin diyarı Gabar’da yürütmeye devam etmiştir.

Emeğin, fedakarlığın ve cesaretin kök saldığı Gabar topraklarında Egîdlerin, Adilların, Erdalların ve Çiçeklerin ardılları olan Mahir ve Rêzan yoldaşlarımızı saygıyla anıyor, anılarını ve hayalleri olan “Özgür Önderlik - Özgür Kürdistan” mücadelesini zafere taşıyarak yaşatacağımızın sözünü veriyoruz.''