Fransız gençlerden Kandil'e destek

Fransız enternasyonalist gençler, Kandil'deki canlı kalkan eylemlerine destek vermek için Paris'ten geldi.

AKP rejiminin Başûrê Kurdistan’a yönelik başlattığı işgal saldırılarına karşı tepki gösteren Başur halkı ve Yurtsever Gençlik Hareketi, 8 Haziran’da Kandil'de canlı kalkan eylemi başlattı. Başur halkı ve Yurtsever Gençlik Hareketinin başlattığı canlı kalkan eylemine uluslararası alandan destek geldi. Bir grup Fransız enternasyonalist genç, Kandil'deki canlı kalkan eylemlerine destek vermek için Paris'ten geldi. Fransız gençler, Kandil'e hareket etmeden önce yaptıkları açıklamada, Avrupa'daki insan hakları örgütleri ile özgürlükten yana olan herkesi işgale karşı harekete geçmesini istedi.

'HERKESİ KANDİL'E DAVET EDİYORUM'

Gençlerden Elisa İcha, Başûrê Kurdistan ve Kandil'e ilişkin saldırılar başladığı için Kürdistan’a geldiğini söyledi. Bir Fransız enternasyonalist olduğunu söyleyen Icha, şunları söyledi: "Kandil adıyla Kürdistan'ı işgal etmek için bu saldırılar başladı. Kandil'e vahşice saldırılar yapılıyor. Türk devleti Kürtlerin tüm topraklarını, ülkelerini ellerinden almak istiyor. Özgürlükten yana olan herkes bu işgale karşı ses çıkarmalı. Bu işgale dur demek için harekete geçilmeli. Herkesi bu işgale karşı Kürdistan’a davet ediyorum.”

'KÜRTLERİ FAŞİZM KARŞISINDA YALNIZ BIRAKMAYALIM'

Yine Paris'ten gelen 29 yaşındaki enternasyonalist Mathis, Kürtleri 2013 yılında Paris'te katledilen 3 Kürt kadından sonra tanıdığını, ondan sonra Kürtlerin davasıyla yakından ilgilenmeye başladığını söyledi. AKP-Erdoğan rejiminin Paris'teki katliamdan sonra 2015 yılında Cizre, Sur, Nusaybin'de Kürtlere saldırıları başlattığına dikkat çeken Mathis, şunları söyledi:

“Şehirleri yakıp yıktı. İnsanları bodrumlarda yaktı. Erdoğan’ın faşist rejimi bu yılın başında da Efrîn'e saldırdı. Şimdi de Başur'a, Kandil'e saldırmak istiyorlar. Paris'ten kalkıp bu saldırılara karşı durmak, Kürtlerin haklarını savunmak için üzerime düşeni yapmaya geldim. İnsan hakları savunucuları, faşizme ve işgalcilere karşı olanlara gelin birlikte bir halkın ülkesinin işgal edilmesi, insanlarının öldürülmesine karşı çıkalım, diyorum. Avrupa'daki insanlara sesleniyorum: Buyurun, gelip bu işgal ve katliama karşı duralım. Gelemiyorsanız bulunduğunuz yerde işgale karşı harekete geçin diyorum. Kürtler faşizm karşısında yalnız bırakılmamalı, elimizden gelenleri yapmalıyız.”