Fransız Komünist Partisi Şengal’e saldırıyı kınadı

Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırıya tepki gösteren Fransız Komünist Partisi, Erdoğan diktatörlüğünün Kürtleri bitirmeyi hedeflediğini belirtti.

Yazılı bir açıklama yapan Fransız Komünist Partisi, Türk devletinin Êzidî Kürtlere yönelik 15 Ağustos günü yeni bir saldırı düzenlediğini hatırlattı.

Türk savaş uçaklarının DAİŞ’in gerçekleştirdiği katliamın kurbanlarını anma etkinliği düzenleyenlere saldırdığı vurgulanan açıklamada, Türk Cumhurbaşkanı R. T. Erdoğan’ın yaptığı uluslararası görüşmeler sonucunda Kürtleri tamamen yok etmeyi hedeflediğini belirtti.

Türk askerlerinin Cerablus ve Efrîn’e yasadışı yolarla girerek, saldırdığına da dikkat çekilen açıklamada, “Bu bölge cihatçıların saldırılarından kurtulan insanların da mekanıydı. Türkiye şimdi de Irak Kürdistanı’nı hedefliyor. Askeri üslerini arttırıyor, sivilleri bombalıyor” denildi.

Fransız Komünist Partisi’nin bu saldırıları sert bir dille eleştirdiği ve kınandığı da kaydedilen açıklamada, Kürt halkı, Êzidî Kürtlerle dayanışmasını da dile getirdi. Uluslararası güçlerin Türk devletinin Kürtlere yönelik yürüttüğü savaşa bir an önce dur demesinin zamanı geldiği de dile getirilen açıklamada, uluslararası sözleşmelere de dikkat çekildi. Bu savaşın bölgede istikrarsızlığı da beraberinde getirdiği açıklamada vurgulandı.

Emmanuel Macron ve Angela Merkel’in insan haklarını ayaklar altına alan R. T. Erdoğan diktatörlüğü ile ekonomik ilişkilerini güçlendirme kararı aldığı da hatırlatılan açıklamada, “Tarih bu anlaşmayı hatırlayacaktır” denildi.