Gabar, Xakurkê ve Avaşin’e hava saldırıları

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), işgalci Türk devletinin Şırnak’ın Gabar alanı ile Medya Savunma Alanları’nda bir çok bölgeyi bombaladığını bildirdi.

HPG-BİM yaptığı yazılı açıklamada, Türk rejiminin 9 ve 23 Nisan tarihleri arasında Gabar, Xakurkê ve Avaşin bölgelerine hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

HPG-BİM, “9 Nisan günü akşam saat 20.30 sularında Şırnak’ın Gabar alanına bağlı Nekê Köyü arazisine yönelik olarak işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından bombardıman gerçekleştirilmiştir” dedi.

HPG-BİM, “11 Nisan günü, yine Gabar’a bağlı Nekê, Çelêsor ve Zıvıngor alanlarına yönelik olarak bir operasyon başlatılmıştır. 13 Nisan günü, bu operasyon güçleri herhangi bir sonuç alamadan geri çekilmiştir” diye ekledi.

Açıklamada Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılara ilişkin şu bilgiler verildi:

“23 Nisan günü işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na yönelik olarak hava saldırıları yapılmıştır. Buna göre;

Saat 14.00 sularında Xakurkê’ye bağlı Şehit Beritan alanına, akşam saat 20:15-20:50 saatleri arasında ise Avaşîn’e bağlı Werxelê ve Zap’a bağlı Kela Bêdehê ile Sîda alanlarına dönük bombardıman yapılmıştır.”

Açıklamada, “Yapılan bu bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermezken, Kürdistan coğrafyası zarar görmüş, ayrıca Sîda bölgesinde yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi hasar meydana gelmiştir” diye belirtildi.