Gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi’ndeki arama sona erdi

Gasp edilen Amed Büyükşehir Belediyesi’ndeki polis araması sona erdi. Kayyum olarak atanan Diyarbakır Valisi Basri Güzeloğlu, yoğun güvenlik önlemleriyle belediye binasına geldi.

Türk İçişleri Bakanlığı, üç belediyeyi gasp ederek, HDP’li Amed Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Adnan Selçuk Mızraklı, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ve Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan’ı görevden aldı. Bakanlık, bununla birlikte Amed Büyükşehir’e Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mardin Büyükşehir’e Mardin Valisi Mustafa Yaman, Van Büyükşehir’e ise Van Valisi Mehmet Emin Bilmez’i kayyum olarak atadı.

KÖPEKLER EŞLİĞİNDE ARAMA!

DBB Eşbaşkanı Mızraklı’ya yapılan bilgilendirmenin ardından kayyum Güzeloğlu, valilik makam aracıyla yoğun güvenlik önlemleri altında belediye binasına giriş yaptı. Güzeloğlu gelmeden önce belediye içerisinde köpekler eşliğinde arama yapıldı. 
Bu sırada Diyarbakır Valiliği Basın Müdürü, kayyumun belediye binasına alınmasından sonra dışarıda gazetecilerle görüştü. Basın Müdürü, akreditesi olmayan gazetecilerin kendisini dinlemesine izin vermedi.

MECLİS ÜYELERİ VE BAZI ÇALIŞANLAR ALINMADI

Belediyede sabah saatlerinde başlatılan polis araması sona ererken, kayyum Güzeloğlu gelmeden önce içeriye alınan belediye personeli ise personel kartları ile kimlikleri kontrol edildikten sonra üst aramasına maruz kaldı. Belediye meclis üyeleri ve personel kartı bulunmayan çalışanlar da içeri alınmadı.