‘Gêman eylemi dönemin taktiğine uygun başarılı bir eylemdir’

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, gerilla güçlerinin 10 Ekim günü Çukurca’da gerçekleştirdiği eylemin ‘dönemin tarz ve taktiğine uygun başarılı bir eylem’ olarak tanımladı.

Halk Savunma Merkezi Karargah Komutanlığı, 10 Ekim’de düzenlenen ve Cuma günü görüntüleri yayınlanan eylemde yer alan gerillaları kutladı.

HPG sitesinde yer alan Halk Savunma Merkez Karargah Komutanlığı mesajı şöyle:

‘’10 Ekim günü, eyalet güçleriniz tarafından, işgalci TC ordusunun Çelê bölgesi/Gêman Karakolu’nda konumlanan güçlerine karşı gerçekleştirmiş olduğu eylem, dönem tarz ve taktiğinin ruhuna uygun, başarılı bir eylemdir. Burada hem düşmana ait 2 zırhlı aracın imha edilmesi, hem de karakol ve etrafında bulunan askerlerin hedeflenmesi suretiyle yapılan eylem sonuç alıcı olmuştur.

Yapılan bu başarılı eylemden dolayı komutanlığınızı ve sizlerin şahsında başta eylemi gerçekleştiren birimimiz olmak üzere tüm eyalet güçlerini kutluyoruz. Yakalanmış olan bu performansın daha da etkili bir düzeye getirileceği beklentisiyle tüm yoldaşları sevgi ve saygıyla selamlıyor, sizlere üstün başarılar diliyoruz.’’