Gençlik kongresi Amed'de başladı

HDP Gençlik Meclisi'nin 2. Olağan Kongresi binlerce kişinin katılımıyla start aldı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Gençlik Meclisi'nin "Örgütlen özgürleş, sömürgeciliği parçala" şiarıyla düzenlediği 2. Olağan Kongresi başladı. Amed'in Bağlar ilçesinde bulunan Geterler Kongre ve Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen kongre, dört bir yandan gelen binlerce gencin katılımıyla gerçekleştiriliyor. Kongre salonunun çevresinde polisin yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken, salona giren gençler aramalardan geçti. Daha sonra HDP'li gençlerin güvenlik kontrolünden sonra salona alımlar başladı. Kongreye Gençliğin Devrimci Güçleri (DEV-GÜÇ), Devrimci Parti ile Federe Kürdistan Bölgesi'nden Kürdistan Kominist Partisi Öğrenci Birliği, İran'dan ise Gençlik Birliği üyeleri katıldı.

Kongre salonuna, "Ne olursa olsun son muhteşem olacak", "Bi rihê jinên cîwan xwe bi rêxistin bike, tecrîdê bişkîne", "Gençliğin birleşik mücadelesi ile örgütlen faşizmi yık", "Özgür, özerk üniversite için başkaldır" ve "Özgür genç kadın ruhuyla örgütlenelim özgürleşelim" yazılı pankartlar asıldı.

Ülkenin dört bir yandan Amed'e akın eden gençler, kongre öncesi seslendirdikleri türkülerle halaylar çekti. Kongreye genç kadınların ulusal kıyafetleri ile katılması dikkat çekti. Salonu hınca hınc dolduran gençler, "Diren ha Diyarbekir" şarkısıyla coşkulu halaylar çekti.

Gençler sık sık "Bê Serok jiyan nabe", "Direne direne kazanacağız", "PKK halktır, halk burada", "Jin, jiyan, azadî" sloganları atarken, salondan zılgıtlar yükseldi.

Kongre konuşmalar ile devam edecek.