Gerilla alanlarına yönelik hava saldırıları

Türk savaş uçakları gerillanın denetimindeki Xakurkê, Metina, Kandil, Zap ve Avaşin bölgelerini bombaladı. Bombardıman sonucu Kandil’de üç gerilla hayatını kaybetti.

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM) tarafından yapılan açıklamaya göre Türk rejimi, 26, 28 ve 29 Mayıs tarihlerinde Medya Savunma Alanları’nda bir çok bölgeyi bombaladı. Bombalanan bölgelerin Metina, Xakurkê, Kandil, Zap ve Avaşin olduğu bildirildi.

HPG-BİM, bombardımanlara ilişkin şu detayları verdi:

“26 Mayıs günü saat 06.45’te savaş uçakları Metina bölgesine bağlı Golka alanını bombalamıştır.

28 Mayıs günü ise savaş uçakları;

- saat 05.00’da Xakurke bölgesine bağlı Şehit Sarya Tepesi’ni, saat 22.30’da Şêxzade boğazı ile Lolan çayı çevresini bombalamıştır.

- saat 08.00 ile 09.00 arasında Kandil bölgesine bağlı Tepê Savaş ve Tepê Hiwa alanlarını, saat 14.30 ile 15.00 arasında Kalatuka alanını bombalamıştır.

- saat 09.30’da Zap bölgesine bağlı Gundê Filleha alanını bombalamıştır.

- saat 19.00 sularında Avaşin bölgesine bağlı Kartal Tepesi’ni bombalamıştır.”

29 Mayıs günü de saat 06.30 sularında yine Zap bölgesine bağlı Cehennem Tepesi ve Gundê Filleha alanının bombalandığını bildiren HPG-BİM, Kandil’de üç gerillanın hayatını kaybettiğini açıkladı.

HPG-BİM, “İşgalci TC ordusunun gerçekleştirdiği bu bombardımanlar sonucunda Kandil bölgesinde 3 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Şehadete ulaşan arkadaşlarımızın kimlik bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır” dedi.