Gerilla Qileban’da operasyona çıkan askerleri vurdu

HPG/YJA Star gerillaları Qileban’de operasyona çıkan askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirdi. Eylemde 1 asker öldürüldü, 3’ü de yaralandı.

HPG Basın İrtibat Merkezi, gerilla eylemleri ve Türk ordusunun saldırılarına ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi;

“9 Nisan günü saat 07.00’da işgalci TC ordusu Şırnak’ın Qileban (Uludere) ilçesine bağlı Kela Memê bölgesine bağlı Geliyê Cinna, Girê Mêş ve Girê Rijde alanlarında insansız hava araçları ve kobra tipi taarruz helikopterlerinin desteği ile bir operasyon başlatmıştır. Güçlerimiz aynı gün saat 13.00’da Girê Mêş alanında konumlanan operasyon birliklerine yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde 1 düşman askeri öldürülmüş, 3 asker ise yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu aynı gün saat 18.00’da sonuçsuz bir şekilde alandan geri çekilirken, güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

XEREGOL’DAKİ ASKERLERE YÖNELİK EYLEM

Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz 8 Nisan günü saat 16.30’da Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Xeregol Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan mevzii ve barınakların etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir. Eylem ardından işgalci TC ordusu, alanı obüs ve havan topları ile rastgele bir şekilde bombalamıştır.

GERİLLA ALANLARINA HAVA SALDIRISI

İşgalci TC ordusuna ait savaş uçakları Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırıları düzenlemiştir. Bu kapsamda savaş uçakları;

10 Nisan günü (bugün) saat 06.00’da Zap bölgesine bağlı Sida alanı ile Avaşin bölgesine bağlı Arıs Farıs alanını bombalamıştır.

9 Nisan günü saat 12.00’da Gare bölgesinde bulunan Çemrebotki alanını ve Zap bölgesine bağlı Saca alanını bombalamıştır.

8 Nisan günü saat 08.30’da Zap bölgesine bağlı Kunişka alanını, saat 06.00 ile 09.00 arasında Xakurke bölgesine bağlı Lolan çayı çevresini, saat 09.00’da Avaşin bölgesine bağlı Werxelê alanını, saat 22.00 ile 00.00 arasında ise Gare bölgesine bağlı Bergare alanını bombalamıştır.

7 Nisan günü saat 07.00’da Zap bölgesine bağlı Kınyaniş alanı, saat 13.30’da ise yine Gare bölgesine bağlı Sarkê köyü çevresini bombalamıştır.

6 Nisan günü saat 17.30’da Kandil bölgesine bağlı Bedrana ve Şehidan vadilerini bombalamıştır. 5 Nisan günü yine Kandil bölgesindeki Bedrana vadisini bombalamıştır.

Gerçekleştirilen bu bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmazken, Gare bölgesindeki Sarkê köyüne yapılan saldırılarda yöre halkına ait bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.”