Gerilladan 15 Ağustos eylemleri: 10 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların 15 Ağustos’un 35’inci yıldönümünü bir dizi eylemle selamladığını bildirdi. Eylemlerde bir istihbaratçı ve 9 askerin öldüğü bildirildi.

HPG-BİM, “15 Ağustos günü güçlerimiz Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi kapsamında 15 Ağustos Atılımı’nın 35. yıldönümünü selamlamak amacıyla işgalci TC ordusuna yönelik eylemler düzenlemiştir” dedi.

Eylemlerin Hakkari’nin Yüksekova ve Çukurca ilçelerinde düzenlendiği bildirildi. Yüksekova’da dört askeri mevziye giren gerillaların 7 asker cenazesinin üzerine gittiği belirtilirken, Çukurca’da iki ayrı eylemde iki askerin, Amed’de ise bir istihbaratçının öldüğü bilgisi verildi.

4 MEVZİ İMHA EDİLDİ, 7 ASKER ÖLDÜ

Eylemlerin detayları şöyle açıklandı: “Saat 04.50’de güçlerimiz, Hakkari’nin Gever (Yüksekova) ilçesine bağlı Şehit Afat Tepesi’nde konumlanan işgalci TC ordusunun mevziilerine yönelik baskın eylemi düzenlemiştir. Düşman mevziilerine kadar ilerleyen güçlerimiz, 4 düşman mevziisine girip imha ederek 7 asker cenazesininüzerine kadar gitmiştir. Güçlerimiz eş zamanlı olarak diğer düşman mevziilerini de yoğun ateş altına almıştır. Eylem ardından akşam saatlerinde Satê ve Şehit Afat Tepeleri’nde işgalci TC ordusuna ait helikopterlerin hareketliliği yaşanmıştır. Güçlerimiz alan üzerinde hareket halinde olan kobra ve Skorsky tipi helikopterleri hedeflemiştir. Yoğun ateş altına alınan helikopterler alandan uzaklaşmak zorunda kalmışlardır.

ÇUKURCA’DA ASKERİ ARAÇ VE MEVZİLERE EYLEM: 2 ÖLÜ

Saat 08.30’da güçlerimiz, Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Güvenlik Tepesi ile Bilican Alayı arasındaki yolda ilerleyen işgalci TC ordusuna ait bir araca yönelik sabotaj eylemi düzenlemiştir. Gerçekleştirilen bu eylemde askeri araç tümden imha edilirken, 2 askeröldürülmüş ve 3 asker de yaralanmıştır. Eylem ardından işgalci TC ordusu zırhlı araçların desteği ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştırmıştır.

Saat 09.30 ve 19.45’te güçlerimiz Çelê’ye bağlı Koordine Tepesi’nde konumlanan işgalcilere karşı 2 eylem düzenlemiştir. Düşman mevzii ve barınaklarının etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemlerde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

AMED’DE İSTİHBARATÇILAR VURULDU

23 Temmuz günü saat 13.30’da güçlerimiz, Amed merkeze bağlı Şehitlik semtinde istihbarat elemanlarına ait bir araca yönelik eylem düzenlemiştir. Düşman aracının yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde 1 istihbaratelemanı öldürülmüş, 3 istihbarat elemanı ise yaralanmıştır. Eylemi düzenleyen birliğimiz sağlam bir şekilde üs alanlarına ulaşmıştır.”

HAVA SALDIRILARI

Açıklamada Türk savaş uçaklarının Medya Savunma Alanları’na yönelik bombardımanlarına ilişkin bilgiler de yer aldı.

HPG-BİM saldırılara ilişkin şu detayları verdi:

10 Ağustos günü saat 16.00 ve 23.30’da savaş uçakları, Gare bölgesine bağlı Meyrokê alanını bombalamıştır.

11 Ağustos günü saat 11.00’da savaş uçakları, Heftanin bölgesine bağlı Şehit Kendal alanını bombalamıştır.

13 Ağustos günü sabah saatlerinde savaş uçakları, Metina bölgesine bağlı Kesta alanını bombalamıştır.

14 Ağustos günü saat 11.00’da savaş uçakları, Zap bölgesine bağlı Şikefta Birindara alanını, saat 11.30’da ise Xakurkê bölgesine bağlı Birikim alanını bombalamıştır.

15 Ağustos günü saat 17.30’da savaş uçakları Zap bölgesine bağlı yine Şikefta Birindara alanını bombalamıştır.

16 Ağustos günü (bugün) sabah saatlerinde Xakurkê bölgesine bağlı Birikim alanı ile Zap bölgesine bağlı Sida alanını bombalamıştır.

14 Ağustos günü Zap bölgesine yönelik gerçekleştirilen bu bombardımanlarda 1 arkadaşımız şehadete ulaşmıştır. Yapılan diğer bombardımanlarda herhangi bir kaybımız yaşanmamıştır. Şehadete ulaşan arkadaşımızın sicil bilgileri daha sonra kamuoyu ile paylaşılacaktır.”