Gerilladan Hakkari ve Şırnak’ta eylemler

HPG Basın İrtibat Merkezi (HPG-BİM), gerillaların Hakkari ve Şırnak’ta Türk askerlerini hedeflediğini belirtti. Türk ordusu da gerilla alanları ve Çukurca’daki bazı bölgeleri bombaladı.

HPG-BİM, yaptığı yazılı açıklamaya göre Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde askeri bir tepeye yönelik eylem düzenlendi. Eylemde Türk askerlerinin kayıpları tespit edilemedi. Şırnak’ta ise askeri bir tabur yoğun ateş altına alındı.

ŞEMDİNLİ’DE ASKERİ MEVZİLERE EYLEM

HPG-BİM, her iki eylemin detaylarını şöye aktardı: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 29 Temmuz günü saat 15.00’da Hakkari’nin Şemzînan (Şemdinli) ilçesine bağlı Şikerê Sipî karakolunun güvenliğini sağlamaya çalışan tepeye yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepede bulunan düşman mevziilerinin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.”

ŞIRNAK’TA TABURA EYLEM

“Şehit Delal Amed ve Besta Şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 28 Temmuz günü saat 17.50’de Şırnak’ın Gundikê Melê taburuna yönelik bir eylem düzenlemiştir. Taburdaki düşman mevziilerinin yoğun ateş altına alındığı bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

İşgalci TC ordusu eylem ardından saat 21.00 sularında insansız hava araçları desteğiyle alanda bir operasyon başlatmıştır. İşgalci ordu operasyonda savaş uçakları, obüs ve havan topları ile alanı yoğun bir şekilde bombalamıştır. Operasyon halen devam etmektedir.”

SAVAŞ UÇAKLARI METİNA VE ZAP’I BOMBALADI

Açıklamada, 29 Temmuz günü saat 18.00’da işgalci Türk ordusuna ait savaş uçaklarının, Medya Savunma Alanları’ndan Metina bölgesine bağlı Golka tepesini, Zap bölgesine bağlı Şehit Rüstem alanı ve Cehennem tepesini bombaladığı belirtildi.

ÇUKURCA’DA ORMANLIK ALANDA YANGIN ÇIKARILDI

HPG-BİM, “Aynı gün saat 14.00’da Hakkari’nin Çukurca ilçesi sınırında bulunan düşman karakolları Şehit Rüstem ve Küçük Cilo alanlarını obüs ve havan topları ile bombalamıştır. Düzenlenen bombardıman ardından ormanlık alanda yangın çıkmıştır” diye ekledi.