Gerilladan Kürt analarına saldırılara cevap: 14 işgalci öldürüldü

HPG/YJA Star gerillaları Türk devlet güçlerinin Kürt analarına dönük yapılan zulme ve işkencelere cevap olarak eylemler gerçekleştirdi. Iğdır ve Sîdekan’da düzenlenen eylemlerde 14 Türk askeri öldürüldü.

HPG Basın İrtibat Merkezi, Iğdır ve Sîdekan’da gerçekleştirilen eylemlere ilişkin açıklama yaptı.

HPG açıklamasında şu ayrıntılara yer verildi:

KÜRT ANALARINA SALDIRILARA CEVAP

“24 Nisan günü (dün) sabah saat 06.00 sularında Iğdır’a bağlı Aydınlar Karakolu’nun güvenliğini sağlamaya çalışan tepede konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak güçlerimiz tarafından bir eylem gerçekleştirilmiştir. Serhat eyaletinde başlatılan Devrimci Zafer Hamlesi çerçevesinde, başta Gebze olmak üzere, son dönemde ülkenin çeşitli bölgelerinde Kürt analarına dönük yapılan zulme ve işkencelere bir cevap olarak gerçekleştirilen bu kapsamlı eylem, tepede askerlerin yoğun olduğu bir anda yapılmış ve tepeden çıkıp karakola gitmekte olan Reo tipi zırhlı araç ile, tepede konumlanan düşman gücü hedeflenmiştir. Yakın mesafeden etkili bir şekilde vurulan zırhlı aracın şoförü keskin nişan ile etkisiz hale getirilirken, araçtan kaçmak isteyen askerlerle yakın mesafeden temas sağlanmıştır. Yine tepede konumlanan düşman gücünün mevzi ve barınakları, güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulurken, bu tepede yer alan düşman, güçlerimize karşılık verememiş ve kaçmayı tercih etmiştir. Toplam olarak 11 düşman askerinin öldürüldüğü, 10 askerin ise yaralandığı bu eylem ardından işgalci TC ordusu, Kobra helikopterler ve keşif uçaklarının desteğiyle ölü ve yaralı askerlerini olay yerinden uzaklaştırırken, yaşanan çatışma ve bombardımanlarda güçlerimiz herhangi bir zarar görmemiştir.

SÎDEKAN’DA 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Medya Savunma Alanları’nda devam etmekte olan Şehit Bager ve Şehit Ronya Devrimci Hamlesi çerçevesinde, 24 Nisan günü (dün) öğleden sonra saat 14.00’da güçlerimiz tarafından Güney Kürdistan’ın Sîdekan kasabasına bağlı Kevortê Tepesi’nde konumlanan işgalci TC askerlerine yönelik olarak bir eylem gerçekleştirilmiştir. İçerisinde 5 askerin yer aldığı bir düşman mevziisinin etkili bir şekilde hedeflenerek vurulduğu bu eylem sonucunda 3 işgalci asker öldürülürken, 2 asker ise yaralanmıştır. Eylem sonrasında düşman güçleri eylem alanının etrafını ağır silahlar ile bombalarken, saat 16.00 sularında ise savaş uçakları Kevortê alanına bombardıman gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen bombardımanlarda güçlerimiz herhangi bir kayıp vermemiştir.

GARE VE AVAŞİN’E HAVA SALDIRISI

24 Nisan günü işgalci TC ordusuna bağlı savaş uçakları tarafından Medya Savunma Alanları’na dönük bombardıman yapıldığını belirten HPG, “Gündüz saat 10.00 sularında Garê’ye bağlı Gisê Köyü’nün etrafı, saat 16.10 sularında ise Avaşin’e bağlı Mervanus alanına yönelik olarak bombardıman yapılmıştır.

Gerçekleştirilen bombardımanlar sonucunda güçlerimiz herhangi bir zarar görmezken, Gisê Köyü halkına ait olan bağ ve bahçelerde maddi zarar meydana gelmiştir.”