Gerillalar için 41’inci yıl zafer ve başarı yılı olacak

Gerillanın denetimindeki Medya Savunma Alanları’nda PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü coşkulu bir şekilde kutlandı.

27 Kasım 1978’de kurulan PKK’nin 40’ıncı kuruluş yıldönümü, Kürdistan dağlarında da çeşitli etkinliklerle kutlandı. HPG ve YJA Star gerillaları, kutlamalar sırasında devrim yürüyüşünü zaferle taçlandırma sözü verdi.

Kutlamalardan birinde yer alan gerilla Ferzad, “diriliş bayramı” olarak tanımladığı PKK’nin kuruluşunu öncelikle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a, şu mevzilerde direnen yoldaşlarına ve tüm zulümlere rağmen direnen Kürt halkına kutladı. Ferzad, “41. yılı özgürlük yılı yapacağımıza inanıyoruz. Bu konuda iddiamız tamdır. Tekrar diriliş bayramını tüm arkadaşlara kutluyoruz. 41. yıl zafer yılıdır” diyor.

Gerilla Esmer, bir kadın olarak bugün Kürdistan dağlarında bulunmanın kendisi için paha biçilmez bir değer ve anlam taşıdığını söylüyor. PKK’nin kuruluş yıldönümü dolayısıyla toplandıklarını hatırlatan Esmer, “Partimizin kuruluşunu buradaki arkadaşlarla kutlamanın tarifi yoktur. 27 Kasım, PKK’nin kuruluş yıldönümü aynı zamanda insanlığın alaşağı edilmiş değerleriyle buluştuğu ve onlara kavuştuğu gündür” diyor.

Gerilla Esmer, şunları ekliyor: “PKK’nin kuruluş yıldönümü aynı zamanda tacize, tecavüze uğramış, her gün metalaştırılarak alaşağı edilmiş, yok sayılmış kadın gerçekliğinin tekrardan filizlendiği, güç ve irade haline geldiği bir tarih, gün ve an olarak değerlendirebiliriz. Biz de bu temelde ezilen tüm halkların bayramını kutluyoruz. Aynı zamanda kendi gerçekliği, hakikati ve anlamıyla tekrardan iradeleşme yolunda adım atan tüm kadın yoldaşlarımıza da partimizin kuruluş yıldönümünü kutluyoruz. Bütün halkımızı, gençlerimizi bu mücadelenin birer parçası olmaya davet ediyoruz. Böylesi bir ülkede doğmak şanstır çünkü; bu, Önderliğin yüreğinden ve beyninden doğmak demektir. Yaşam denilen şey burada yeniden Önder Apo’nun anlamıyla ilmik ilmik örülüyor. Bizler de saflarımıza, insanlık ve anlam saflarına herkesi davet ederken tekrardan partimizin kuruluş yıldönümünü en içten dileklerimizle kutluyoruz.”

Büyük bir coşku ve moral ile partinin kuruluş yıldönümünü kutladıklarını söyleyen gerilla Yıldız ise, “Bizim için zafer ve başarı yılıdır” vurgusunda bulunuyor.

Yıldız, “Öncelikle Önderliğimize, tüm şehit yoldaşlarımıza, ezilen tüm halklara ve mücadelede yerini alan tüm yoldaşlarımıza kutluyoruz. Bizim için çok anlamlıdır. Hepimizde büyük bir heyecan ve moral yaratıyor. Sonuna kadar da bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Tekrardan özgürlük partimiz PKK’nin 41’inci kuruluş yıldönümünü tüm yoldaşlara kutluyoruz” ifadelerini kullanıyor.

Gerilla Rêzan, 41’inci yılına girecek mücadeleye dikkat çekerek, PKK’nin yıldönümünü bu mücadelede “yer alıp büyük kahramanlıklarla sembolleşen” arkadaşlarına kutladı. Rêzan, “Zagros’tan Karadeniz’e kadar tüm ülke sathında savaşan tüm arkadaşların diriliş bayramını kutluyoruz. Tüm şehit ve gerilla ailelerinin 41 yıllık mirasını kutluyoruz. Bu yıl zafere ulaşan modern gerilla yılı olacaktır” diye ekledi.