Gerillalar: Xakurkê, sömürgecilerin mezarına dönüşecek!

Türk ordusunun Xakurkê'deki işgalci saldırıları, gerillanın görkemli direnişiyle karşılaşıyor. Gerillalar, "Namlumuz enselerinde, geldikleri gibi gidecekler" diyerek, tüm Kürt halkını ve gençleri işgale karşı ayağa kalkmaya çağırıyor.

Xakurkê’nin bütün alanlarında ve tepelerinde karşılaştığımız HPG gerillalarının hareket tarzı ve savaş taktiklerinden, büyük oranda işgalci Türk ordusunun tekniğinin boşa çıkarıldığını gözlemliyoruz. Özellikle gerillanın, "onların milyon dolarlık keşif uçaklarına karşı bizim de birkaç centlik şemsiyelerimiz var" sözü, bu aralar Xakurkê’de gözde espri. Morallerin yüksek olduğunu gözlemlediğimiz HPG gerillaları, Xakurkê’nin tarihi sömürgeciliğe ve işgale mezar olacağını ısrarla vurguluyor. Özel savaş medyasının yalanlarıyla toplumun aldatılmak istendiğini, kimsenin buna inanmaması gerektiğine dikkat çekiyorlar.

'BAŞUR VE TÜM KÜRT HALKI HAREKETE GEÇMELİ'

Kameralarımıza konuşan Rojhilat doğumlu HPG gerillası Mahir Aslan, Başûrê Kurdistan’ın Türk ordusu tarafından işgal edilmek istendiğini, buna karşı gerillaların büyük bir direniş ve kahramanlık sergilediğini söyledi ve şöyle devam etti:

"Düşmanın saldırısı sadece Xakurkê veyahut bir bölgeye dönük ya da onunla sınırlı değil. İşgalci Türk güçleri ve faşizmi, Xakurkê bölgesine saldırıyor, bu saldırı sadece Xakurkê’yê veya Kürt Özgürlük Hareketi’ne yönelik değil, bütün Kürt halkına dönük bir saldırıdır. Bütün Kürt halkını hedef alan bir saldırıdır. İçerisinden geçtiğimiz 21. Yüzyıl’da yeni bir aşamaya girmiş bulunuyoruz, bu yeni aşamayı Önder Apo 3. Dünya Savaşı olarak değerlendirdi. Birçok gücün üzerimizde hesabı var, özellikle Kürt soykırımı üzerine kurulmuş olan Türk devleti, varlığını bu soykırım üzerine temellendirdiği için bütün Kürt kazanımlarına, gelişimine ve Kürt birliğinin oluşmamasına dönük büyük bir çaba sergiliyor. Bunu tüm saldırganlığıyla yürürlüğe koyuyor. Önder Apo, bu yeni süreci biz Kürtler için büyük bir fırsat olarak değerlendirdi. 'Özellikle Kürt halkı, bütün Ortadoğu halkları ve insanlık için yeni süreçte özgür yaşamın öncülüğünü yapmalıdır' dedi. Bu yeni süreç, özgür yaşamı inşa süreci, Kürt Özgürlük Hareketi öncülüğünde gelişiyor. Türk devleti işte buna tahammül etmiyor. Yeni Osmanlıcılık hayaliyle, Misak-ı Milli hayaliyle Musul ve Kerkük başta olmak üzere bütün Başûrê Kurdistanı’nı işgal etmek istiyor. Amacı bütün Kürdistan'ı işgal etmek ve Kürt kazanımlarını engellemektir.

BAŞÛR HALKI NET OLMALI, SALDIRI TÜM KÜRT KAZANIMLARINA YÖNELİK

Başûrê Kurdistan, direnişin kalesi, başkaldırının merkezidir; tarihi kahramanlıkla doludur. Başûr halkı, Şeladizê ve Bamernê ruhuyla harekete geçmeli, Türk işgaline karşı tavrını bütün dünyaya göstermelidir. Kazanımlarımızın ortadan kaldırılma çabalarına ve girişimlerine izin vermemeliyiz. Büyük emeklerle ve bedellerle elde ettiğimiz kazanımları korumak Enfal ve Halepçe şehitleri başta olmak üzere bütün yitirdiklerimize boyun borcumuzdur. Her dört parça Kürdistan, Başûr öncülüğünde bu tarihi süreçte el ele, omuz omuza vermeli ve işgale karşı harekete geçmelidir. Zaman Türk faşizmine, Türk işgaline, Türk sömürgeciliğine ve onun işbirlikçilerine karşı ayağa kalkma, harekete geçme zamanıdır."

'YENİ TEKNİĞİMİZLE GERİLLANIN NAMLUSU ENSELERİNDE!'



Bakûrê Kurdistan’ın Riha kentinden olan HPG gerillası Agit Fırat ise gerillanın savaş tarzına dikkat çekerek, yeni dönem gerillacılığının, işgalci Türk güçlerini büyük darbeler ile hareket edemez hale getirdiğini belirtti. Dört parça Kürdistan’da büyük bir savaşın yürütüldüğü, Kürdistan gerillaları şahsında Türk devletinin Kürt halkını büyük bir kırımdan geçirmek istediğini söyleyen Fırat, sözlerine şöyle devam etti:

"Başûrê Kurdistan’a dönük büyük bir saldırı var. Şu an büyük bir savaş yürütüyoruz. Bu operasyon ve saldırı Türk devletinin ilk saldırısı veya operasyonu değil, daha önce de defalarca bu durumu yaşadık. Buna karşı 40 yıllık mükemmel bir savaş tecrübemiz var. Özellikle 2016 yılında Etruş ve ardından Lelîkan ile devam eden süreçle birlikte, düşman taktiklerini çözen ve ona göre hareket edip, düşmanı ekarte eden bir savaşım tarzımız var. Eskiden gelişler karadan oluyordu, şu an daha çok hava güçleri ile yürütülüyor. Tutmak istedikleri tepeleri uzun süre bombalayıp, sivil insanlar katledip kaçırtıp, büyük bir doğa kırımı uygulayıp öylece tepelere indirme yapmaya çalışıyorlar.

Buna karşı gerilla, yeni dönem savaş tarzı, düşman tekniğini boşa çıkarma ve en ummadığı anda, en etkili şekilde vurmaya, darbelemeye dönük. Düşman, tuttuğu tepelerde hapsedilip gerillanın getireceği makus kaderini bekliyor.

'Her yerde ol ama hiçbir yerde olma', 'su gibi sız' tarzında bir hamle geliştirdik. Klasik ordu savaşı yürütmüyoruz. Şu an Xakurkê’nin tüm alanlarındayız, her taşının, her ağacının yanında işgale karşı tarihi bir direniş sergiliyoruz. Nereye geliyorsalar gelsinler, zaten temel amacımız işgalci Türk güçlerini araziye çıkarmak ve içimize almaktır. Daha önce de özellikle Zap ve Avaşin’de bu yönlü girişimler oldu, tümü kendileri açısından büyük bir hüsranla sonuçlandı. Şu an Şekîf Dağı’nda olabilirler, bu Şekîf Dağı’nın ellerinde olduğu anlamına gelmiyor, Şekîf’i bırakmışız, artık onlara ait, diye bir anlam çıkmıyor. Biz de Şekîf’teyiz ve işgalciler ayağımıza gelmiş, her gün vuruyor, Türk işgaline karşı tarihi bir direniş yürütüyoruz. İşgalciler iyi bilmelidir; geldikleri her alanda gerillanın namlusu Rüstemê Zalin gürzü gibi enselerinde olacaktır."

'GENÇLER SESSİZ KALMAMALI; SAFLARIMIZA AKMALI'



Karşılaştığımız ve direnişin geldiği aşamaya dair tartışma fırsatı bulduğumuz, Kobanê'den olan bir diğer HPG gerillası Baz Kobanê ise dört parça Kürdistan’ın Xakurkê’de Kobanê ruhuyla buluştuğunu, Kürt halkının özlenen ulusal birliğinin Kürt Özgürlük Hareketi gerillaları şahsında Xakurkê direnişinde gerçekleştiğini dile getirdi. Başta Başûrê Kurdistan olmak üzere dört parça Kürdistan’ın Türk işgaline karşı harekete geçmesi gerektiğini söyleyen HPG’li Kobanê, şunları dile getirdi:

"İşgalci Türk ordusu Başûrê Kurdistan topraklarını işgal etmek istiyor. Özellikle gençler buna karşı sessiz kalmamalı, bir an önce harekete geçmelidirler. Kendisine ait olanı koruyan birey ve toplum, sadece ve sadece saygı görür. Bize ait olanı işgalciler elimizden almak istiyor. Bize ait olanı korumak için kesinlikle ikircikli yaşamamalı ve ayağa kalkmalıyız. Bütün gençler Özgürlük Hareketi saflarına akmalı, Kobanê’de, Sur’da, Cizre’de, Nisêbîn, Gever ve Şeladizê’de açığa çıkan direniş ruhuyla tarihi Xakurkê direnişinde yerini almalıdırlar. Şu an herkes görüyor, Amedîyê’de, Goşînê’de yine Binarê Kandil’de halkımız işgalciler tarafından acımasızca katlediliyor. Buna karşı kesinlikle sessiz kalamaz, göz yumamayız. Gençler kazanımlarımızın bir hanenin bekası için pazarlığa çıkarılmasına kesinlikle müsaade etmemelidir. Türk devletinin tarihinde hiçbir güce geçit vermeyen dağlarımızda tutunma şansı yoktur. Bu dağlar özgürlük gerillalarının yuvası, Kürdün ve Kürdistanlı halkların zalime karşı direniş mevzileridir. Kürdistan gerillaları olarak, sonuna kadar topraklarımıza sahip çıkacağız, tavrımız ya Kürdistan ya Kürdistan'dır. Kanımızın son damlasına kadar Önder Apo’nun bizlere gösterdiği çizgiyi esas alarak topraklarımızı işgalcilere karşı savunacağız."