Gevaş halkı ayıba son veriyor

AKP’nin 15 yıldır her renkten işbirlikçisiyle musallat olduğu Westan’da (Gevaş) halk, artık bu ayıba son vermeye hazırlanıyor.

15 yıldır AKP yönetiminde olan Gevaş’ta (Westan) halk, 31 Mart’ta kötü gidişata dur demek için gün sayıyor. Tarihi ve doğal güzellikleri ile bilinen Gevaş’ta halk, HDP adayları Melek Arapoğlu ve Veysi Şeker’in etrafında kenetlendi.

Gevaş’ta 2014 seçimlerinde hile sonucu 7 oy farklı belediye AKP’ye verildi. 2004’ten bu yana 15 yıldır AKP’nin elinde bulunan ilçede Kürtlük adına ve Kürtler için hiçbir şey yapılmadı. Van Gölü’ne sahili bulunan, tarihi ve doğal güzelliklerin hakim olduğu bu yemyeşil ilçe, AKP ve işbirlikçilerinin rant alanına çevrildi. Diyalog sürecinde KDP’ye yakın olduğu hilesiyle AKP’yi temsil eden işbirlikçi, AKP-MHP ittifakı sonrası halkına ihanet eden her aciz gibi daha fazla ranta gömüldü.

GEVAŞ’IN İLK KADIN EŞBAŞKANI OLACAK

Gevaş, şimdi HDP adayları Veysi Şekeroğlu ve Melek Arapoğlu ile 31 Mart’ta bu düzenbazlığa ve üzerindeki sultaya son vermeye hazırlanıyor. Melek Arapoğlu’nun 31 Mart’ta Belediye Eşbaşkanı olması ile birlikte Gevaş’a ilk defa kadın eli değmiş olacak.

15 YILDIR GELİŞME YOK

20 yıldır Gevaş merkezinde esnaflık yapan, ancak son ekonomik krizden sonra kepenk kapatmak zorunda kalan Reşat İbali, dükkanını kapatmak zorunda kaldığı için çok üzgün olduğunu söyledi. İbali, şunları ekledi: “Son yıllarda durumumuz iyice kötüleşti. Mecburen dükkanımı kapattım. Ekonomi çok kötü durumda ve ben de HDP’ye oy verecem. Gevaş, 15 yıldır AKP’nin elinde ve günden güne kötüye gidiyor. Bu kötü gidişata dur demek için HDP, diyeceğim.”

ARTIK KİRAMI ÖDEYEMİYORUM

30 yıllık esnaf Mahmut Beyazıt’ta, kırtasiye işletiyor. Vergi, kira ve hatta elektrik parasını ödemekte zorlandıklarını kaydeden Beyazıt, “Böylesi bir durumda seçimlere gidiyoruz. Her seçim yeni bir umuttur. Günü birlik idare ediyoruz. Bu yıl hep borçlandık. Seçimlerde inanıyoruz ki Gevaş’ta değişiklik olacak ve halk kazanacak” dedi.

KİMSE ÖDEME YAPAMIYOR

Esnaf Hakkı Nuk ise halkta para olmadığı için ödeme yapılamadığını, dolayısıyla borçlarını tahsil edemediklerini belirterek, şöyle konuştu: “Ekonomide değişiklikler olması lazım. Sorunlarımız çok büyük. Bütün partiler esnafa sahip çıkmalı. Gevaş’ta gönlümüz HDP adayından yana. Millet bıkmış, usanmış ve bu kötü gidişata dur demek istiyor. HDP’nin başarılı olmasını istiyoruz. 15 yılda ne yaptılar ki bundan sonra da ne yapacaklar? Êdî bes e! Biz artık değişim istiyoruz. Cami için para istiyorlar, para veriyoruz ve camiye verdiğimiz parayla BİM marketleri açıyorlar.”

HALKIN BELEDİYESİ OLACAK

HDP Belediye Eşbaşkan adaylarından Veysi Şeker, halkın belediyesi olacaklarını söyledi. Şeker, “Karar alma süreçlerinde halkın eğilimi esas alınacak. Bizim temel felsefemiz şudur, biz halkın belediyesini yaratacağız. İhale ve meclis toplantıları gibi durumlarda şeffaf olacağız” dedi.

SADECE 1 KADIN PERSONEL VAR

Seçimi kazanmaları halinde Gevaş’ın ilk kadın Belediye Eşbaşkanı olmaya hazırlanan Melek Arapoğlu ise şunları dile getirdi: “Kadınlar ilçedeki sosyal, ekonomik ve toplumsal sürece dahil olacak. Kooperatif, komün ve pazarlar aracılığıyla kadının emeğini daha görünür kılacağız. Düşünün şu anda belediyede sadece 1(bir) kadın personel var. Yüz kişilik personel içinde sadece bir kadının bulunması çok üzücü. HDP’nin farkı da işte burada ortay çıkıyor. Kadın eksenli bir yerel yönetim anlayışı geliştireceğiz.”