Gever'den 'Gemlik yürüyüşü' çağrısı: Tüm halkımızı çağırıyoruz

İmralı tecridine karşı Gemlik'e doğru yapılacak yürüyüşün startının verileceği Gever'de, "Tüm yurtsever halkımızı davet ediyoruz" denildi.

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Halkların Demokratik Partisi (HDP), Özgür Kadın Hareketi (TJA), MED Tutuklu ve Hükümlü Aileleri Hukuki ve Dayanışma Dernekleri Federasyonu (MED TUHAD-FED) ile Medeniyetler Beşiğinde Yakınlarını Kaybeden Ailelerle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (MEBYA-DER) öncülüğünde "Çözüm İçin İmralı’ya Yürüyoruz” şiarıyla gerçekleştirecek yürüyüşe kısa bir süre kaldı. 6 Şubat'ta yapılacak yürüyüş için, yürüyüş startının verileceği yerlerden biri olan Colemêrg'in Gever (Yüksekova) ilçesinde açıklama yapıldı. HDP binası önünde yapılan eyleme Barış Anneleri Meclisi, İnsan Hakları Derneği (İHD), Özgürlük İçin Hukukçular Derneği üyeleri ile çok sayıda partili katıldı. Açıklamada, “Tecrit insanlık suçudur”, “İmralı kapıları açılsın”, “Gever tecridi kıracak” ve "Sayın Öcalan’a Özgürlük” yazılı dövizler taşındı.

'TARİHE NOT DÜŞELİM'

DBP Gever İlçe Eşbaşkanı Evliya Alkan, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük ağırlaştırılmış tecridin 24 yıldır kesintisiz sürdüğünü belirtti. Alkan, "Ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Tecrit edilen Kürt halkı şahsında Ortadoğu’nun özgürleşme, kaderini tayin etme hakkıdır. Sayın Öcalan üzerindeki tecrit sürdükçe savaş koşulları derinleşti, savaşa ayrılan bütçeler yüzünden halk yoksullaştı. Devlet içinde yolsuzluklar, hırsızlıklar, çeteler büyüdü" dedi.
Abdullah Öcalan'ın çözüm gücü olduğuna dikkat çeken Alkan, yaşanan krizlere karşı toplumsal barış ve demokratik bir çözüme ihtiyaç olduğunu ifade etti. Alkan, "Bu çözümün anahtarı da Sayın Abdullah Öcalan’dır” diye konuştu.

Tüm kesimleri yürüyüşe davet eden Alkan, şunları söyledi: "Bu çözümün yürüyüşünü Gever’den başlatılmasının gururunun ve heyetimizi çözüme doğru uğurlayacak olmanın heyecanını yaşıyoruz. Gever yürüyüş kolu, 6 Şubat’ta saat 10.00’da Gever ilçe binamızın önünde Başkale’ye doğru uğurlanacak. Tarihe not düşecek olan bu uğurlamaya, barıştan ve çözümden yana tavır sahibi olan, savaşa ve tecride karşı olan bütün yurtsever halkımızı davet ediyoruz."