Güven ile dayanışma eylemine polis saldırdı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek, Öcalan’ın sağlık, güvenlik ve özgürlüğü talebi ile 8 Kasım 2018’den bu yana açlık grevinde olan Güven ile dayanışma eylemine polis saldırdı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle süresiz dönüşümsüz açlık grevi eylemini sürdüren DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e Amed’deki evinin önünde kitlesel destek eylemleri de sürüyor.

Aralarında HDP milletvekilleri Rıdvan Turan, Tülay Hatimoğulları, Semra Güzel, Dersim Dağ, Musa Farisoğulları ile Amed Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkan Adayı Selçuk Mızraklı’nın da olduğu yüzlerce kişi Leyla Güven’in evine doğru yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında vekiller düdük çalarak ses çıkardı.

Güven’in evinin önüne gelen kitle “Leyla Güven onurumuzdur” sloganları attı. Güven, kendisini desteklemeye gelenleri pencereden selamladı. Slogan atılmasıyla birlikte aralarında vekillerin de olduğu kitleye polis tazyikli suyla saldırınca vekillerle polis arasında tartışma yaşandı.

Saldırı sırasında çevredeki binalardan da halk da ses çıkararak eyleme destek verdi.

Polis saldırısı ardından vekiller Güven’in evine gidip kapıda dayanışma dileklerini iletti.