Hakkari’de Türk ordusuna gerilla darbesi: 33 ölü

HPG Basın İrtibat Merkezi, Hakkari’nin Çukurca ilçesinde askeri konvoya yönelik iki koldan düzenlenen eylemde en az 33 askerin öldürüldüğünü açıkladı. Ayrıca Güçlükonak’ta 3, Şırnak’ta 1 askerin öldürüldüğü bildirildi.

HPG–BİM, Hakkari’nin Çukurca ilçesi, Şırnak’ın Güçlükonak ilçesi ve Şırnak’ta bir karakola yönelik eylemler düzenlendiğini bildirdi. Açıklamaya göre, Çukurca’da bir eylemde 33 askerin ölürken, bir başka eylemin sonuçları netleştirilemedi.

ÇUKURCA’DA İKİ KOLDAN EYLEM: 33 ÖLÜ

HPG-BİM’in eylemlere ilişkin detaylı açıklaması şöyle: “Şehit Pîroz ve Şehit Agirî Devrimci Hamlesi kapsamında 25 Temmuz günü saat 21.30’da Hakkari’den Çelê (Çukurca) ilçesi istikametinde ilerleyen işgalci TC ordusunun zırhlı araçlardan oluşan bir konvoyu Çemê Bêdelê köyü yakınlarında güçlerimizce hedeflenmiştir. Konvoydaki tüm araçların 2 koldan yoğun ateş altına alındığı bu eylemde kirpi tipi 2 araç ile ejder tipi askeri bir araç tümden imha edilmiştir. Bu eylemde tespit edilebilen 33 düşman askeri öldürülmüştür. Eylem ardından araç enkazları ile ölü ve yaralı askerleri alandan uzaklaştıran işgalci TC ordusu, atak tipi taarruz helikopterlerin desteği ile alandan geri çekilmiştir.

25 Temmuz günü saat 15.00’da güçlerimiz yine devrimci hamle kapsamında Hakkari’nin Çelê (Çukurca) ilçesine bağlı Koordine tepesindeki düşman askerlerine yönelik bir eylem düzenlemiştir. Tepedeki mevziilerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde ölü ve yaralı asker sayısı tespit edilememiştir.

GÜÇLÜKONAK’TA GİZLİ BİRLİK HEDEFLENDİ: 3 ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

Şehit Delal Amed ve Besta şehitleri Devrimci Hamlesi kapsamında güçlerimiz, 24 Temmuz günü akşam saatlerinde Şırnak’ın Basa (Güçlükonak) ilçesine bağlı Geliyoka mıntıkasında konumlanmaya çalışan işgalci TC ordusunun gizli bir birliğine yönelik eylem düzenlemiştir. Yakın mesafeden vurulan bu düşman birliğinde 3 asker öldürülmüş, 5 asker de yaralanmıştır. İşgalci TC ordusu eylem ardından alanda bir operasyon başlatmıştır.

NAZIMİYE’DE 1 ASKER ÖLDÜ

Hamle kapsamında güçlerimiz, 25 Temmuz günü saat 17.30’da Şırnak’ın Fındıkê karakolunun nizamiyesindeki askerlere yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Nizamiyede bulunan askerlerin etkili bir şekilde vurulduğu bu eylemde tespit edilebilen 1 asker öldürülmüştür. Eylem ardından işgalci TC ordusu alanı obüs ve havan topları ile bombalamıştır.”