Hakkari halkı Güven’in yanında

Hakkari halkı, rehin tutulduğu cezaevinde Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevi eylemini sürdüren vekilleri Leyla Güven’i destekliyor.

DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven, rehin tutulduğu cezaevinde başlattığı süresiz-dönüşümsüz açlık grevini sürdürürken destek eylem ve etkinlikleri de büyüyor. Hakkari halkı da hem vekillerine hem de Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebine sahip çıkıyor.

ANF’ye konuşan Fatma Turan, Leyla Güven’in Hakkari halkının vekili ve iradesi olduğunu belirterek, tüm Kürt kadınlarının Leyla Güven’in yanında olduğuna inandığını söyledi. Turan, Leyla Güven’in hiçbir suçu olmamasına rağmen cezaevinde rehin tutulduğunu hatırlatarak, “Biz Güven’in eylemini sahipleniyoruz. Seçimlerin üzerinden 6 ay geçmiş, vekilimiz halen cezaevinde. biz Hakkari halkı olarak Leyla Güven’i aramızda görmek istiyoruz” dedi. Güven’in tek talebinin Öcalan üzerindeki tecridin sonlandırılması olduğunu kaydeden Turan şöyle konuştu: “Önderimiz yıllardır tecrit altındadır. Ne ailesi ne de avukatları kendisinden haber alıyor. Biz Sayın Öcalan’ın sağlığından endişe duyuyoruz. Leyla Güve’nin Öcalan için başlattığı açlık eylemini biz de halk olarak sahipleniyoruz ve destek veriyoruz. Türkiye’de adalet diye bir şey yok. AİHM’in Selahattin Demirtaş için verdiği tahliye kararı bile Tayyip Erdoğan tarafından engellendi. Önderimiz de Demirtaş da Leyla Güven de sadece barış istiyor. Biz sonuna kadar Önderimizin ve cezaevindekilerin yanındayız.”

KÜRTLERİ CEZAEVİNE ATMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Hakkari halkı ve seçilmişleri olarak Leyla Güven’in cezaevinde başlattığı açlık grevi eylemini desteklediklerini söyleyen Hakkari Merkez İlçe Eşbaşkanı Necmettin Acar, Leyla Güven’e destek amacıyla Hakkari’de açlık grevi eylemi yaptıklarını hatırlatarak, “Sayın Öcalan üzerindeki tecrit bir an önce kaldırılmalıdır. Kürt ve Kürdistan sorunu demokratik, barışçıl yöntemlerle çözülmelidir. Kürt sorununu Kürtleri cezaevine atmakla çözemezler. Bu sorunu bu şekilde çözmeye çalışanlara Kürt halkı direnişle cevap verecektir” şeklinde konuştu.

HERKES AYAĞA KALKMALIDIR

“Kürtler için Sayın Öcalan sıradan bir insan değildir” diyen İsmail Keskin ise milyonlarca insanın Öcalan’ı irade olarak kabul ettiğini anımsatı. Keskin, şunları söyledi: “Sayın Öcalan’a uygulanan bu tecridi kesinlikle kabul etmiyoruz. Hakkari Milletvekilimiz Sayın Leyla Güven’in eylemini Hakkari halkı olarak selamlıyoruz. Leyla Güven’in eyleminin amacı Önderimiz üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Tüm insanlığın tecride karşı ayağa kalkması gerekiyor. Tecrit insanlık suçudur. Bu yüzden Sayın Leyla Güven’in eylemi çok değerlidir.”