Hakkarililer kullanmadığı elektriğin parasını ödüyor

Hakkari'de sık sık elektrik kesilmesine rağmen yüksek fatura ödeyen halk, devletin ekonomik krizin bedeline Kürt halkına ödetmeye çalıştığını belirtti.

Hakkari'de yaşanan elektrik kesintileri halkı canından bezdirdi. Elektrik kesintileri sık sık yaşanmasına rağmen ve bazı günler hiç elektrik olmamasına rağmen halka yüksek faturalar yazılıyor. İnsanlara her ay yüksek faturalar yazan Türkerler Holding şirketlerinden Vangölü Elektrik Dağıtım Şirketi (VEDAŞ), halkı hukuksuzca soymaya devam ediyor. Halkın parasına göz diken devlet ve yandaş elektrik şirketi, daha önce de elektrik sayaçlarını evlerden söküp direklerin tepesine dikmişti.

Türkiye’de kaçak elektrik sıralamasında birinci sırada İstanbul, Trabzon, Konya gibi batı illeri gelmesine rağmen AKP, elektrik bedelini Kürt halkına ödetiyor. Daha önce 40 ile 50 lira arasında değişen elektrik faturaları, şimdi 4 veya 5 katına çıktı. Elektrik aidatları 250 ile 500 lira ve daha üstü yazılması insanların tepkisine neden oldu.

‘DEVLET, EKONOMİK KRİZİN FATURASINI KÜRT HALKINA ÖDETMEYE ÇALIŞIYOR’

Güvenlik gerekçesi ile ismini vermek istemeyen bir Hakkarili, elektrik hizmeti almamalarına rağmen yüksek elektrik aidatları ödediklerini söyledi. Havaların soğumasıyla hemen her gün elektrik kesintilerinin yaşandığını dile getiren Hakkarili tepkisini şöyle dile getirdi: "Hemen hemen elektrik kesiliyor. Elektrik kesintileri bazen saatlerce gelmiyor. Elektrik gelmeyince evlerimizi de ısıtamıyoruz. Elektik olmayınca kaloriferimizi yakamıyoruz, elektrik cihazlarımızı kullanamıyoruz. Saatlerce soğukta beklemek zorunda kalıyoruz. Elektrik devamlı gidip geldiği için tüm elektrik eşyalarımız zarar gördü.

Çocuklarımız ve yaşlılarımız soğuktan dolayı hastalandı. Elektrik kullanmadığımız halde yüksek faturalarla karşılaşıyoruz. Kullanmadığımız elektriğin niye parasını veriyoruz. Bunlar bizleri her yönüyle soymaya çalışıyorlar. Daha öncede "kaçak elektrik" bahanesiyle sayaçları direklerin tepesine çıkardılar. Artık sayaçlara bakmadan kendilerine göre yüksek faturalar yazıyor. Devlet, ekonomik krizin faturasını Kürt halkından çıkarmaya çalışıyor."